Els comerciants celebren la reobertura del comerç no essencial els dissabtes

ACN
11-03-2021
  • Preview Eix Comercial Lleida

PIMEComerç Lleida, les associacions de comerç i gremis del sector celebren la decisió del Procicat que permet al comerç no essencial tornar a obrir els caps de setmana, a partir del 15 de març. Consideren que "era una mesura necessària per poder ajudar a un sector que necessitava poder desenvolupar la seva activitat i facturar també en dissabtes", ja que "suposa entre un 16% i un 20% de la seva facturació setmanal", segons PIMEComerç Lleida. El sector del comerç lleidatà, de la mateixa manera que el de la resta del país, tenia previst dur a terme un acte reivindicatiu aquest dissabte amb una obertura simbòlica dels establiments entre les 12 i les 14 hores. Arran de la decisió del Procicat, els comerciants lleidatans han desconvocat l'acció.

Des de PIMEComerç es mostren satisfets perquè "s'ha aconseguit l'objectiu que perseguia la reivindicació". És a dir, "que el comerç no essencial pugui obrir cada dia de la setmana". Des de la patronal consideren "molt positiva" l'adhesió i mobilització de les associacions i gremis a aquest acte reivindicatiu, fet que "ratifica la força del col·lectiu", afirma Manel Llaràs, president de PIMEComerç Lleida.

D'altra banda, la patronal es referma amb el compromís de continuar pressionant i persuadint a l'Administració de la necessitat de recuperar la normalitat en l'obertura de tota mena de comerç, també dels establiments de més de 800 . Així mateix, lamenta que no s'hagi autoritzat que el sector de la restauració pugui ampliar el seu horari d'obertura, com a mínim fins a les 22 hores, donada "la profunda afectació i l'extrema necessitat de poder tornar a fer solvents els seus negocis".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?