Els instruments de les escoles de música surten al carrer per demanar un finançament just

REDACCIÓ
Publicat: 
22-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els instruments de les escoles de música surten al carrer per demanar un finançament just
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

Les escoles de música d'iniciativa privada presenten avui dimarts 22 de novembre coincidint, amb la festivitat de Santa Cecília, patrona de la Música, un Manifest en el qual demanen un “finançament just pels alumnes de totes les escoles de música de Catalunya".

Aquest Manifest unitari que ha promogut EMIPAC, associació d'escoles de música d'iniciativa privada autoritzades de Catalunya, té l'adhesió de gran nombre d'escoles amb fórmules jurídiques molt diverses (autònoms, cooperatives, petites empreses, associacions, fundacions, etc). També, i en paral·lel, s'ha iniciat una campanya d'adhesions a aquest Manifest a través de la plataforma Change.org.

Durant el dia de Santa Cecília s'ha previst una acció de les escoles de música de Catalunya que consistirà a sortir davant les escoles amb instruments musicals en silenci, on es llegirà el Manifest. Lògicament, les fotografies i vídeos d'aquesta activitat es podran seguir a les xarxes socials.

Aquesta acció engega un posicionament permanent de l'entitat per tal de sensibilitzar a la població i als àmbits polítics sobre la necessitat d'un finançament just per a tots l’alumnat de les escoles de música autoritzades pel Departament d'Educació. Aquest finançament s'ha de basar en criteris de situació socioeconòmica de l'alumne, independentment de la titularitat del centre on s'estudia, garantint així la pervivència de l'actual xarxa d'escoles de música.

Escoles

A través d'aquest enllaç es podran seguir les diverses escoles de Catalunya on es desenvoluparà aquesta acció. En el cas de Lleida s'hi adhereixen L'Intèrpret a les 18:00 h i Dalcroze a les 19:00 h.

 

 

Comparteix

També t'interessarà