Els lleidatans Eduard Pons i Jaume Betriu aconsegueixen doble podi a la Baja Aragón

REDACCIÓ
Publicat: 
24-07-2023
Actualitzat: 24-07-2023 10:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Els lleidatans Eduard Pons i Jaume Betriu aconsegueixen doble podi a la Baja Aragón
  Peu de foto: 
  Eduard Pons i Jaume Betriu - Rallysport
 • Els lleidatans Eduard Pons i Jaume Betriu aconsegueixen doble podi a la Baja Aragón
  Peu de foto: 
  Eduard Pons i Jaume Betriu - Rallysport
 • Els lleidatans Eduard Pons i Jaume Betriu aconsegueixen doble podi a la Baja Aragón
  Peu de foto: 
  Eduard Pons i Jaume Betriu - Rallysport

En el món de les competicions off-road, el mes de juliol és sinònim de la Baja España-Aragón, amb seu a Teruel. L’edició del 2023 ha estat, probablement, la que ha comptat amb una millor participació i és que, com comenta Eduard Pons: “La salut de la disciplina és molt bona actualment, amb una quantitat molt important d’inscrits en les diferents categories”.

Tot just era la primera prova en la que Jaume Betriu s’incorporava a l’equip PONS rallysport com a copilot, però la perfecta sintonia que reina dins del vehicle es va notar des del principi. Les bones sensacions es van traduir en una quarta posició dins de la Copa del Món a l’etapa pròleg d’entre un total de vint equips, a només 9 dècimes del podi, un resultat molt correcte per encarar la primera etapa de 180 kms amb garanties de fer un bon paper.

Al primer dels tres sectors cronometrats, disputat durant la tarda de divendres, Pons-Betriu estaven sent força constants en els temps intermedis fins que a la part final del recorregut un pas d’aigua els hi va complicar l’etapa. El fet de no dur vidre davanter va provocar que l’aigua entrés a l’interior de l’habitacle, mullant les connexions de la centraleta, deixant sense comunicació pilot i copilot, que van cedir així uns 3’ respecte el líder a l’acabar el primer dia de competició.

La jornada del dissabte era la més llarga, amb dos sectors contra el cronòmetre de 155 i 171 quilòmetres respectivament. En el primer d’ells, els lleidatans van imposar un ritme elevat que va resultar finalment en un destacat segon lloc entre els T4, només superats pel pilot brasiler campió del món Cristiano De Sousa. Aquest resultat els va fer pujar dues posicions a la classificació provisional, situant-se al tercer calaix del podi.

L’última secció no va ser fàcil per Pons i Betriu. Per darrera seu sortien varis vehicles de la categoria T1, molt més ràpids, pel que es van veure obligats a deixar-los passar. La pols que aixecaven provocava que en cada avançament l’equip català hagués de baixar el ritme, cedint uns valuosos minuts. El més important, però, és que van aconseguir mantenir la posició en una de les proves més dures del campionat gràcies, en part, a la bona feina feta en la preparació de la cursa. Pons afirmava: “El cotxe no ha donat problemes importants i el set-up de suspensions ha estat l’encertat, a nivell d’enginyeria hem fet molt bona feina”.

Així doncs, el cap de setmana va resultar força exitós. Al destacat podi de la Copa del Món T4, on van ser tercers d’un total de vint equips, s’hi sumava la segona posició de la categoria dins del certamen espanyol. A més, si mirem la classificació general del Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny, Eduard Pons i Jaume Betriu van ser quarts, a poc més d’un minut del podi i per davant de vehicles més potents.

Les declaracions del pilot de Lleida a l’acabar la cursa ho deien tot: “El resultat que hem obtingut és molt interessant i és que, a pesar dels petits contratemps, fer aquest doble podi és brillant. El camí que acabem d’iniciar amb les millores de l’equip i la incorporació del Jaume com a copilot és molt bo, ha demostrat una gran adaptació, amb molt bons coneixements de mecànica i una estratègia i orientació molt bones durant la cursa. Ara encarem la llarga prova d’Argentina (26 agost-1 setembre) amb garanties i crec que tenim un gran futur de cara al Dakar”.

Comparteix

També t'interessarà