Els Margeners de Guissona actuen a la festa 'Xuts de la Foscor' de Granyena de Segarra

REDACCIÓ
Publicat: 
26-07-2023
Actualitzat: 26-07-2023 9:57
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els Margeners de Guissona actuen a la festa 'Xuts de la Foscor' de Granyena de Segarra
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Guissona

Aquest passat dissabte 22 de juliol del 2023 la colla castellera Margeners de Guissona va participar per primera vegada dins dels actes de la festa Xuts de la Foscor al poble de Granyena de Segarra.

Ho va fer amb un assaig amb camisa a la plaça major del poble passades les 20:00 del vespre. Hi va realitzar un pd4ps, algunes construccions de 5 netes i un pd4.

Tot i que no van poder realitzar cap castell de 6 degut a les camises portades a plaça i sobretot, pel fet de fer-ho en solitari, la colla valora molt positivament l’experiència, i agraeix als organitzadors de la festa el fet de comptar amb la colla. De cara a futures participacions, la colla ha afrimat que valorarà l’opció de comptar amb dues colles a plaça, i passar a un format de Diada amb castells amb pinya, ja que des dels organitzadors la valoració també va ser molt positiva, i es plantegen instaurar la participació de la colla com a fixa dins dels actes de la festa i del calendari margener.

Un cop finalitzada la mostra castellera, la colla va gaudir del bon sopar de germanor a la mateixa plaça juntament amb tots els assistents, així com de l’actuació d’un “cantautor local” i d’una mostra pirotècnica a càrreg dels Carranquers de Cervera.

La propera actuació de la colla marró serà la propera tarda del dissabte 29 de juliol al poble segarrenc de Pallerols, dins dels actes de la seva Festa Major i acompanyats pels Castellers de Barcelona.

Per últim, recordar que el dissabte al matí la colla castellera va assistir a l’enterrament de la margenera Leila, mare de la Júlia i Jana, que va morir el passat divendres degut al càncer contra el que va estar lluitant els últims anys. Expliquen que "va ser un moment molt dur pels membres de la colla" els quals la van despedir amb un pilar de dol on l’anxaneta va ser la filla gran Júlia.

Comparteix

També t'interessarà