Els museus de Cervera, Aran i Àneu, en el projecte 'Memòries d'una pandèmia'

X. SANTESMASSES
20-05-2020
  • Els museus de Cervera, Aran i Àneu, en el projecte 'Memòries d'una pandèmia'

El Museu Comarcal de Cervera, el Musèu dera Val d’Aran i l’Ecomuseu d’Àneu participen en el projecte Memòries d’una pandèmia, una campanya de recollida de materials i documents sobre el coronavirus anunciada fa una setmana pel Museu de Lleida i a la qual des d’aleshores s’han sumat una vintena d’equipaments de la Xarxa de Museus d’Història i d’Etnologia de Catalunya.

La directora de la pinacoteca de Cervera, Carme Bergés, va explicar que “volem saber què ha suposat per a cadascun de nosaltres aquests dies de tancament dins d’un espai domèstic, els recursos que hem utilitzat per fer-lo més amè, els mitjans per no perdre el contacte amb la família, les amistats, i tot allò que ens hagi estat d’utilitat o que hàgim redescobert o fet de nou”.

Els documents poden ser fotografies, vídeos, missatges de veu o materials diversos com cartells, dibuixos, equips de protecció contra la malaltia, objectes domèstics o fins i tot obres d’art al·lusives “per preservar la memòria sobre l’impacte de la pandèmia al nostre país”.

Com va publicar LLEIDA.COM la setmana passada, el Museu de Lleida projecta una exposició temporal amb el material recollit, comissariada per la periodista Anna Sàez.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...