Els partits preparen una campanya 'virtual' a Lleida i la majoria renuncia als mítings

R. RAMÍREZ
28-01-2021
  • Els partits preparen una campanya 'virtual' a Lleida i la majoria renuncia als mítings
  • Els partits preparen una campanya 'virtual' a Lleida i la majoria renuncia als mítings

Aquesta mitjanit començarà una campanya condicionada tant per la pandèmia com per la incertesa sobre la data de votació, de moment fixada el 14 de febrer. Malgrat el confinament municipal, estarà permès assistir a actes polítics en altres localitats, una mesura polèmica que cap candidatura amb representació institucional té intenció d’aprofitar. Així ho van afirmar els caps de llista lleidatans, que van fer una crida als electors a respectar el tancament municipal. Vídeos a través d’internet per demanar el vot i missatges electorals a les xarxes socials substituiran els mítings i actes públics per a la majoria de formacions. Només el PP estudia un míting a Lleida.

La número 1 d’ERC, Marta Vilalta, va explicar que combinaran “actes telemàtics i presencials”, si bé aquests últims seran “de petit format, aforament limitat, distància de seguretat i només per a la població local”. El cap de llista del PDeCAT, Marc Solsona, va indicar que la seua campanya serà “segura i responsable” i basada en actes telemàtics. “Tenim un plató per a vídeos i webinaris [seminaris virtuals]”, va dir. Si hi ha actes presencials, va afegir, “es dirigiran només a persones del municipi i periodistes”. El candidat de Junts, Ramon Tremosa, va assegurar que “donarem prioritat als actes telemàtics i que les accions semipresencials siguin a l’aire lliure i amb aforament molt limitat”.


Sanitaris demanen que no s'aixequi el confinament perimetral per assistir a mítings electorals

Imatge d'arxiu

El cap de llista de Cs, Jorge Soler, va anunciar una campanya “totalment online” amb la possible excepció de convocatòries a mitjans. En la mateixa línia, el candidat del PSC, Òscar Ordeig, va assegurar que “ho farem tot de forma virtual” a través de les xarxes socials. Des de la CUP, el número 1, Pau Juvillà, va dir que dos dels eixos de la campanya seran un plató per a emissions en directe via internet (streaming) i actes orientats a la premsa. “No farem mítings, la campanya serà telemàtica amb vídeos i webinaris”, va dir el candidat d’ECP, Jaume Moya. La cap de llista del PP, Marisa Xandri, va explicar que “hi haurà alguna carpa, visites al territori i possiblement un míting”, si bé no instaran a ningú a sortir del seu municipi.

El Govern diu que la llei impedeix vetar l’assistència a actes electorals

El director general de Processos Electorals de la Generalitat, Ismael Peña-López, va insistir ahir, en declaracions a RAC1en el fet que permetre la mobilitat per assistir a actes polítics en ple confinament municipal és una exigència legal derivada de la Constitució i la llei orgànica de règim electoral, a fi de preservar el dret a la participació política. Tanmateix, tant ell com el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, van apuntar que no és una crida a sortir del municipi i van demanar “responsabilitat” durant la campanya. D’altra banda, el fet que persones contagiades puguin votar als col·legis ha portat membres de meses a mobilitzar-se contra aquesta mesura al témer per la seua salut. Peña-López va assegurar que tindran “acompanyament professional, formació i manuals” sobre com utilitzar EPI.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta