Els pisos socials del Seminari acullen les primeres famílies

a. guerrero
Publicat: 
02-07-2015
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els pisos socials del Seminari acullen les primeres famílies

El projecte dels pisos socials del Seminari és, per fi, una realitat des que el desembre del 2012 el bisbe de Lleida, Joan Piris, va anunciar que la diòcesi cediria una part de l'edifici per allotjar famílies en risc d'exclusió. Les dos primeres ja hi resideixen des d'aquesta setmana. La primera d'aquestes es va instal·lar dimarts i aquest dimecres va fer el mateix una segona. Unes altres tres ho faran ben aviat. En total, el projecte preveu 19 pisos (sis de ja finalitzats i uns altres 13 en fase d'acabament). "Algunes de les famílies necessitaven entrar a viure ja als pisos perquè havien d'abandonar anteriors allotjaments al finalitzar el mes de juny", va explicar Carles Sanmartín, delegat del bisbat per a aquest projecte.
Les famílies seleccionades han hagut de passar un procés dirigit per la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom, l'entitat que promou els pisos socials del Seminari, que ha rebut una trentena de sol·licituds. Els primers inquilins han firmat un document de cessió d'ús amb drets i obligacions.
De les primeres cinc famílies allotjades, hi ha 9 adults i cinc nens. Una de les famílies és monoparental. Ara l'objectiu és acabar d'equipar la resta d'habitatges perquè altres famílies s'afegeixin a aquest projecte altruista, solidari i pioner.

Comparteix

També t'interessarà