Els treballadors de Port Ainé secunden la vaga, que no té repercussió a Espot

MARIA MOLINA
Publicat: 
21-01-2018
Actualitzat: 21-01-2018 12:04
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els treballadors de Port Ainé secunden la vaga, que no té repercussió a Espot
  • Els treballadors de Port Ainé secunden la vaga, que no té repercussió a Espot

Més del 80% dels treballadors de Port Ainé, segons la direcció, i el 100%, segons el comitè d’empresa, van secundar la vaga que va començar ahir i que continuarà avui i cada de setmana fins a finals de febrer entre les 11.00 i les 15.00 hores. No obstant, la repercussió a Espot va ser mínima.

Segons va assenyalar el director de les estacions pallareses, Xavier Bigordà, a causa de l’aturada s’haurien perdut entre 1.500 i 1.700 clients que normalment van en aquestes dates a les instal·lacions de Rialp. Ahir només ho van fer 280. Es van obrir els serveis mínims com lloguer de material, restaurants i cafeteries, escoles d’esquí, raquetes, parc lúdic, zona de debutants i botigues. Gran part dels esquiadors es van redirigir a Espot, on la incidència va ser mínima i va estar oberta. De fet, es van vendre 1.875 forfets, encara que el mal temps i el vent van obligar a tancar temporalment el telecadira del Bosc, que es va tornar a reobrir cap a les 13.30 hores.

El portaveu del comitè d’empresa, Xavier Pedemonte, va dir que està “parcialment satisfet” ja que confiaven en un seguiment més elevat a Espot (únicament va ser del 3,4%). En aquest sentit, va denunciar “pressions i coaccions més pròpies del segle XIX que del XX” i afeccions al dret de vaga amb rebaixes en el preu dels forfets i promocions als clients que no es fan en aquest època de l’any. Per evitar pressions s’han eludit reunions amb polítics o el sector turístic com es va fer en anys anteriors i que van acabar amb l’aturada desconvocada com el 2014 o 2016. Bigordà, per la seua banda, va indicar que “estem disposats a parlar fora d’un context de vaga”. Els treballadors exigeixen equiparació de salaris i categories, les mateixes condicions laborals que altres empleats d’FGC i la gratificació a persones amb treballs perillosos, entre altres reivindicacions. Gairebé un centenar de persones treballen a les dos estacions.

Conseqüències nocives per al Pallars Sobirà

El president del Sobirà, Carles Isús, va indicar que, al marge del dret dels treballadors a defensar les seues reivindicacions, aquestes s’haurien pogut-se fer abans de la temporada i no que hi estan immersos, ja que els efectes per al sector turístic i comercial són nocius. Va considerar que la manera de fer-ho ha estat “poc professional i desmesurada, ja que repercuteix en el territori, que no pot dir res”. El portaveu del comitè d’empresa, Xavier Pedemonte, va lamentar el perjudicis de la vaga.

Comparteix

També t'interessarà