En marxa els treballs per arranjar i millorar el Turó de Gardeny de Lleida

ACN
10-11-2020
  • En marxa els treballs per arranjar i millorar el Turó de Gardeny de Lleida

La Paeria de Lleida està duent a terme treballs per arranjar i estabilitzar el talús situat a la vessant nord-est del Turó de Gardeny, que dona a la plaça de l'Exèrcit, després dels despreniments que hi van haver el desembre del 2018. L'esllavissada va obligar a acordonar la vorera i tallar el pas en un dels carrils de circulació del passeig de Ronda durant aquests gairebé dos anys. Les obres consisteixen en l'esbrossada del terreny, la recollida dels materials despresos i la instal·lació d'un sistema de protecció format per una malla de filferro elàstic, que són les tasques que ja s'han dut a terme. Es completaran amb la col·locació de 68 ancoratges a tres metres de profunditat i cables de reforç, que es perllongarà durant tres setmanes.

Durant una visita a les obres, el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que "calia actuar-hi d'una forma ràpida i urgent, perquè comporta molèsties evidents als vianants i a les persones que es desplacen als Instituts i al trànsit". Tot i això, la pandèmia va endarrerir la contractació de les obres, ha explicat.

Aquests treballs, que van a càrrec de l'empresa especialitzada lleidatana Solutioma, tindran una durada total aproximada d'un mes i compten amb un pressupost de 48.399,07 euros.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta