⏯️ En marxa la campanya de la Guàrdia Civil que anima a les dones a formar part del cos

REDACCIÓ
Publicat: 
02-07-2022
Actualitzat: 02-07-2022 13:10
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ En marxa la campanya de la Guàrdia Civil que anima a les dones a formar part del cos
    Peu de foto: 
    Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha posat en marxa la campanya #EligeGuardiaCivil per a incentivar l'ingrés de dones en la institució. Es tracta d'una sèrie de vídeos que es publicaran en les xarxes socials del cos, especialment en Instagram i Tiktok, on es concentra el públic més jove. En ells apareixen dones guàrdies civils animant a les futures companyes a aconseguir una de les 1.671 places que s'han ofert enguany.

El termini d'inscripció per a la nova convocatòria d'accés ja està obert i finalitza el pròxim 19 de juliol. Les aspirants que desitgin ingressar en la Guàrdia Civil han de tenir entre 18 i 40 anys, la nacionalitat espanyola, permís de conduir, altura a partir d'1,55 m i mancar d'antecedents penals, entre altres requisits.
El procés selectiu consta d'una part de concurs –en la qual es valoren aspectes com a idiomes o estudis acadèmics- i una altra d'oposició on s'examinen coneixements teòrics i pràctics, aptituds intel·lectuals, així com proves físiques i entrevista personal.

Com a novetat, els opositors podran tenir tatuatges –fins i tot visibles amb l'uniforme- sempre que no siguin d'expressions o imatges contràries als valors constitucionals o atemptin contra la imatge de la Guàrdia Civil.

Actualment, la plantilla de la Guàrdia Civil compta amb un total de 6.665 dones, que representen un 8,57% del personal.

En els últims anys, el percentatge de presència femenina ha augmentat notablement, arribant a superar en les últimes dues promocions el 20% de la totalitat de nous guàrdies civils que ingressen en les acadèmies.

Fins avui, l'ocupació més alta aconseguida per una dona en la Guàrdia Civil és el de tinent coronel –vuit dones ho ostenten en l'actualitat-. L'abril de 2021, la tinenta coronel, Silvia Gil va ser nomenada la primera cap d'una Comandància, la de Terol.

Comparteix

També t'interessarà