En marxa mesures urgents d’ocupació al Segrià, afectat pel confinament de l'estiu passat

REDACCIÓ
22-09-2021
  • En marxa mesures urgents d’ocupació al Segrià, afectat pel confinament de l'estiu passat

Aquest dimarts s'ha presentat a Lo Casino d’Alcarràs el programa de Mesures Urgents pel Tancament Perimetral de Lleida i el Baix Segre. Aquest projecte neix de la necessitat d’atenuar les conseqüències econòmiques del confinament perimetral i garantir un millor funcionament de la campanya de la fruita per tal d’evitar un nou tancament per motius sociosanitaris, com el que van patir l'estiu del 2020 les empreses i les persones treballadores de Lleida, Alcarràs, Aitona, La Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, el regidor d’Ocupació i Responsabilitat Social i Horta de l’Ajuntament de Lleida, David Melé, i la directora del Servei Públic d’Ocupació (SOC), Ariadna Rectoret, i també ha comptat amb l'assistència d'alcaldes i alcaldesses i representants dels altres 5 municipis del Baix Segre i del SOC.

Melé ha explicat que les mesures s’agrupen en torn a dos eixos completament lligats entre sí: la millora ocupacional de les persones afectades pel confinament del juliol del 2020 i la recuperació econòmica del teixit productiu.El tancament perimetral del Segrià causa pèrdues al 85% dels comerços

El tancament perimetral del Segrià causa pèrdues al 85% dels comerços


En el primer d’aquests eixos, el de la promoció de l’ocupació, ja s’han posat en marxa els plans d’ocupació, amb la contractació de 37 persones per períodes d’entre sis mesos i un any per tal de facilitar a les persones contractades experiències professionals en un entorn productiu real i oferir un suport per als processos de gestió i funcionament de la campanya agrària. També es desenvolupen cursos de formació i capacitació laboral en l’àmbit de la digitalització i accions d’acollida, acompanyament i reorientació professional per a 90 persones afectades per ERTO i altres demandants d’ocupació. Vint-i-cinc d’elles ja estan fent un itinerari d’inserció.

Pel que fa la recuperació econòmica del teixit productiu, ja s’ha posat en marxa una línia de foment a la contractació, mitjançant la qual el SOC ha atorgat 62 contractes laborals perquè les empreses puguin fer contractacions de forma subvencionada. Fins ara, se n’han formalitzat 31. A més, l’1 de novembre es donarà inici a les accions de prospecció assessorament per a detectar nous perfils professionals amb demanda entre les empreses en creixement. I ben aviat s’iniciaran també altres accions d’assistència tècnica, que permetran a un centenar de petites i mitjanes empreses beneficiar-se de la implementació d’un pla de digitalització, amb l’acompanyament i l’assessorament en tot aquest procés de transformació digital.

La directora del SOC, Ariadna Rectoret, ha fet especial èmfasi en el bon desenvolupament del projecte ja que en aquests moments, tot i trobar-se en el 20% de la seva execució, ja s’han atès 397 persones i 131 empreses. Així mateix, Rectoret ha manifestat la voluntat del SOC de continuar donant suport a programes ocupacionals per a una bona recuperació socioeconòmica.

El projecte MUTP s’inclou a la línia d’actuacions de regeneració específica del Pla de Reactivació Socioeconòmica de Lleida per la Covid-19. Aquesta línia inclou tots aquelles projectes adreçats a col·lectius especialment afectats per la covid-19 (dones, persones amb discapacitat, persones estrangeres i majors de 50 anys) com a les empreses dels sectors més afectats pel tancament (comerç, hostaleria i restauració, oci, esports i cultura).

Comparteix

També t'interessarà