Entrega de diplomes als joves del programa Noves Oportunitats, per reincorporar-se al món educatiu o laboral

REDACCIÓ
Publicat: 
26-07-2019
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Entrega de diplomes als joves del programa Noves Oportunitats, per reincorporar-se al món educatiu o laboral
  • Entrega de diplomes als joves del programa Noves Oportunitats, per reincorporar-se al món educatiu o laboral
  • Entrega de diplomes als joves del programa Noves Oportunitats, per reincorporar-se al món educatiu o laboral
  • Entrega de diplomes als joves del programa Noves Oportunitats, per reincorporar-se al món educatiu o laboral

La cafeteria de la Llotja de Lleida va acollir ahir dijous un acte de reconeixement i lliurament de diplomes als joves del Programa Noves Oportunitats Lleida que s'han estat formant durant aquest curs. El programa que s'adreça a joves de 16 a 24 anys que no treballen o que han abandonat els estudis i no compten amb cap certificat acadèmic. A través d'un procés d'orientació inicial es confecciona un itinerari personalitzat i se'ls prepara per trobar el seu camí formatiu o professional: des de treure's l'ESO, preparar-se per les proves d'accés a un cicle de grau mig o obtenir un certificat professional per a trobar feina.

Durant el lliurament de diplomes en què van participar uns 120 joves del programa, s'han pogut escoltar testimonis de les tècniques i formadors, així com dels mateixos joves. Tots ells han destacat la importància de tornar a agafar una rutina i unes responsabilitats. També han valorat molt positivament l'acompanyament tant personalitzat i proper que han rebut que els ha ajudat a superar els moments més difícils i a seguir la formació fins al final. Molts d'ells ja han pogut trobar una feina i d'altres volen ampliar els estudis amb noves formacions o especialitzacions. "Gràcies al programa Noves Oportunitats vaig decidir tornar a estudiar després d'haver abandonat els meus estudis de batxillerat. M'he tret un certificat de professionalitat en sociosanitari, després de fer les pràctiques m'han agafat i estic treballant. He tornat a confiar en mi mateixa i això és el més important", ha explicat la Diana, una de les participants del programa.

Aquest any el programa ha atès a 502 joves, ha realitzat 468 orientacions i actualment hi ha 391 joves en actiu que encara estan finalitzant o tenen previst iniciar una nova formació. 110 joves s'han tret un títol d'alguna formació tecnicoprofessional i 22 han aprovat les proves d'accés de Grau Mig per continuar estudiant. El programa ha realitzat 34 accions formatives al llarg del curs entre les que destaquen els certificats de professionalitat en mecànica, comerç, hosteleria o d'administratiu. També s'han realitzat formacions a mida en diferents àmbits com pàgines web o atenció al client.

Estrena del videoclip 'Dame una oportunidad'

Durant la jornada també es va presentar el videoclip "Dame una oportunidad", un treball conjunt on hi han participat tots els joves del programa, tant en l'elaboració de les lletres, com en la seva execució a ritme de rap. El projecte s'ha fet amb l'associació Rap & Power i GDN Films que utilitza la música i el rap com a vehicle d'inclusió social. El programa Noves Oportunitats Lleida, està impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i dins del programa Garantia Juvenil. A la província de Lleida està gestionat per la UTE Noves Oportunitats formada per 6 entitats socials i 4 centres formatius del territori lleidatà: Centre Tècnic Ilerdense, Reintegra, Talma, Inlingua Lleida, Sant Joan de Déu d’Almacelles, Acser, Ilersis, Prosec, New School II i Enfoc del Grup Alba.

Comparteix

També t'interessarà