Entreguen 1.222 firmes contra la pujada de les escoles bressol

REDACCIÓ
19-11-2020
  • Entreguen 1.222 firmes contra la pujada de les escoles bressol
  • Entreguen 1.222 firmes contra la pujada de les escoles bressol

Els promotors de la campanya contra la pujada de les quotes de les escoles bressol municipals van registrar ahir a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciudana les 1.222 adhesions que han recollit a través de la plataforma change.org. La Paeria estudia rebaixar les quotes més altes. Així mateix, els impulsors han sol·licitat una reunió amb l’alcalde, Miquel Pueyo.

Per la seva banda, l’ajuntament va reconèixer que estudia rebaixar la quota màxima de les escoles bressol després de les queixes de les famílies usuàries d’aquest servei per l’increment, que passaria de costar 91,30 euros al mes a 230, encara que les bonificacions, que anirien en funció de les rendes, podrien cobrir fins al 90% de l’impost. Així ho van assegurar fonts municipals, que van precisar que reduir la quota de 230 euros és “una de les línies en què estem treballant després de reunir-nos amb les famílies de les escoles bressol”. En el cas que es reduís la quota màxima, hi hauria “un efecte dòmino a les franges de bonificacions més altes”, van afegir.

Altrament, la Paeria també preveu “eixamplar la taula de tarifes per la part de dalt”, la qual cosa comportaria augmentar els vuit tipus de bonificacions que preveu el nou sistema tarifari, que es va aprovar en ple extraordinari l’octubre passat. Altres mesures que la Paeria estudia aplicar a la taxes són introduir diferents modalitats horàries en la quota o revisar els serveis que s’ofereixen per adaptar-los i afavorir la conciliació familiar. La tinenta d’alcalde Sandra Castro va recalcar que el sistema tarifari “no està tancat”, ja que encara es troba en fase d’exposició pública, i que farien “els canvis necessaris”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?