Es presenta el IV Pla municipal de Polítiques d'Igualtat de Gènere a Lleida 2022-2026

REDACCIÓ
Publicat: 
17-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Es presenta el IV Pla municipal de Polítiques d'Igualtat de Gènere a Lleida 2022-2026
  Peu de foto: 
  Mario Gascón / Ajuntament de Lleida
 • Es presenta el IV Pla municipal de Polítiques d'Igualtat de Gènere a Lleida 2022-2026
  Peu de foto: 
  Mario Gascón / Ajuntament de Lleida
 • Es presenta el IV Pla municipal de Polítiques d'Igualtat de Gènere a Lleida 2022-2026
  Peu de foto: 
  Mario Gascón / Ajuntament de Lleida

Sandra Castro, 3a tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes, presentava ahir al vespre el IV Pla municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida 2022-2026, al Cafè del Teatre.

L’acte va comptar amb la intervenció de la companyia de teatre InHabitants, que introduí el document en forma de peça teatral i va donar a conèixer les 9 línies estratègiques i accions més novedoses del total de 110 actuacions que inclou el pla.

Hi van ser convidades totes les conselleres del Consell Municipal de les Dones, les tècniques de les diferents àrees municipals així com totes les dones que tant a títol individual com en representació d’alguna entitat, han format part dels diferents equips de treball del procés participatiu per a l’elaboració del pla.

El IV Pla municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida, 2022-2026 es va aprovar al Ple municipal del passat 29 de juliol.

El document pretén ajustar-se a la realitat del municipi de Lleida i, per aquest motiu, la seva redacció és el resultat de l’anàlisi conjunta de les següents fonts d’informació: els materials de consulta i la normativa vigent existent en matèria d’igualtat; la diagnosi a partir de l’informe d’avaluació del III Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida 2017-2021; les dades obtingudes de l’Estudi de la situació de les dones al municipi de Lleida (2019), i la detecció de necessitats realitzada per les entitats dins del procés de participació ciutadana.

Tot el pla s’ha redactat amb la voluntat de contribuir a millorar la situació social, política, econòmica, cultural, familiar i personal de la ciutadania en general i la de les dones en particular, mitjançant l’aplicació dels principis d’igualtat de gènere, igualtat d’oportunitats, transversalitat de gènere, interseccionalitat, participació i empoderament. El Pla es pot consultar online aquí.

Així mateix se n’han imprès exemplars en paper per fer-ne una difusió exhaustiva a les diferents entitats de la ciutat.

Amb aquest IV Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida 2022-2026, l’Ajuntament referma, una vegada més, el compromís per fer de Lleida una ciutat plenament igualitària.

Comparteix

També t'interessarà