Estudiants d'escoles d'alta complexitat de Lleida graven un pòdcast sobre la història de la ciutat

REDACCIÓ.
Publicat: 
10-06-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Estudiants d'escoles d'alta complexitat de Lleida graven un pòdcast sobre la història de la ciutat
    Peu de foto: 
    Fundació Privada Horitzons 2050.

La Fundació Privada Horitzons 2050 ha donat el tret de sortida al Programa Iltirta, adreçat a escoles d’alta complexitat de la ciutat de Lleida. Amb la mirada posada a ampliar els centres adscrits al projecte de cara als pròxims anys, enguany hi participen l’institut escola Torre Queralt (Secà de Sant Pere), l’escola Seu Vella (Centre Històric), l’escola Catalunya (Universitat) i l’escola Magí Morera (Mariola), que han adquirit diversos exemplars del volum La història de Lleida explicada a la canalla, publicat l’any passat pel president de la Fundació, Antoni Gelonch. Assessorats pel professor de psicologia social de la Universitat de Lleida Carles Alsinet, l’objectiu del Programa Iltirta és que nens i nenes de tercer i cinquè de primària enregistrin una sèrie de 10 pòdcasts en els quals es reflecteixin les seves experiències i coneixements a partir de la lectura del llibre.
 
L’obra de Gelonch, que també conté il·lustracions d’Andrea de Castro,  ha obtingut un notable èxit de crítica i públic, per això la Fundació Privada Horitzons 2050 pretén impulsar-ne el seu ús en escoles d’alta complexitat, és a dir, entre tots els infants independentment de la seva ètnia, llengua d’origen, religió, sexe, etc. De fet, es tracta que hom tingui accés a la història de la ciutat on viu i així poder establir llaços de confraternitat entre tots. D’aquesta manera, La història de Lleida explicada a la canalla funciona, d’una banda, com a llibre d’aprenentatge de la llengua catalana quant a comprensió lectora i, de l’altra, com a eina de coneixement del medi.
 
Els pòdcasts, presentats per la periodista Mariví Chacón, s’enregistraran durant els mesos de juny i setembre d’aquest any i es difondran a través de la plataforma del diari Segre.

Comparteix

També t'interessarà