Eugènia Piqué o com conviure entre l'enginyeria, el bàsquet i la moda

LLEIDACOM / Lourdes Farré
Publicat: 
02-03-2021
Actualitzat: 18-03-2021 19:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Eugènia Piqué o com conviure entre l'enginyeria, el bàsquet i la moda
    Peu de foto: 
    Dissenyadora Maria Àngel - Fotògrafa Alba Cantero

L'Eugènia Piqué, una palauanglesolina llicenciada en Enginyeria de Sistemes Biològics, amant del bàsquet i guardonada com a millor model en l'última edició del certamen 080 Barcelona Fashion Week, ens explica com compagina les seves dos grans aficions amb els estudis.

Des de ben petita l'esport era una de les coses que li anaven més bé a l'Eugènia, inclús s'havia imaginat sent professora de gimnàstica.
Ara amb 26 anys és graduada en Enginyeria de Biosistemes, un repte que combina biologia i tecnologia, i que considera com un somni complert. En l'actualitat, es troba cursant un màster d'enginyeria biomèdica, motivada per la possibilitat de crear nous recursos tecnològics que puguin solucionar alguns dels problemes de salut que se'ns presenten a la vida. Aquesta ha estat la seva resposta quan hem parlat sobre somnis a mitjà termini, malgrat que acostuma a enfocar-se en complir expectatives i objectius propers per, a poc a poc, anar creant-n'hi de nous

Fotògraf Kenneth Svendlund

A banda dels estudis, que defineix com una prioritat, dedica molt de temps a les seves dues grans aficions, el bàsquet i la moda, entre les quals no podria escollir mai. Afirma que ha estat difícil compaginar-ho tot, i que alguna vegada, ha hagut de dir que no a entrenaments o a feines com a model, però amb els anys ha après a administrar-se el temps per aprofitar-ho el millor possible.

L'interès per la moda apareix de ben petita, quan la seva mare les duia a ella i a la seva germana a les desfilades que es feien al poble. Desprès, quan va ser una mica més gran, va voler apuntar-se a una agència de models de Lleida, però no ho va poder fer perquè no podia compaginar-ho amb les classes, i no va ser fins al transcurs de l'ESO que, a l'ocasió de participar en una desfilada solidària per la Fundació Privada Centre d'Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, va començar a endinsar-se en aquest món, en acceptar la proposta de ser model a l'agència que ho organitzava

La primera vegada que els seus pares la van veure desfilar els hi va fer molta il·lusió, en especial a la seva mare, que de petita ja la volia apuntar en una agència. Per l'Eugènia és molt important l'opinió de la seva família, per a ella totes les crítiques, tant les bones com les dolentes, són benvingudes per seguir aprenent

La feina de la jove palauanglesolina com a model depèn segon el tipus d'entitat que la contracta, i tant pot ser per una desfilada, una sessió de fotos per a una editorial, per a una empresa de roba, per a una publicitat, o bé un "showroom". M'explica que el que més li agrada d'aquesta feina és que no és monòtona, que coneix a molta gent i viatja. Menciona amb especial il·lusió la desfilada de Fira de nuvis de Lleida, en la qual sempre està molt contenta de participar, i als que considera una petita família.

Fira de nuvis - Desfilada organitzada per Renata Hostesses, Ester Barqué, Mar Bellmunt i Eugènia Piqué

Malgrat que l'Eugènia no es considera una "influencer", sí que sent una certa responsabilitat quant a intentar ser un bon referent per a qui vulgui seguir els seus passos o li agradi el que està fent. M'explica que ella mai s'ha trobat en la situació d'haver de rebutjar alguna feina perquè no s'hi sentia representada, però que en canvi, sí que algun cop li han dit que no, perquè no encaixava en el perfil que es buscava. Viu aquestes experiències com una cosa normal, i no ho considera pas un fracàs, sinó que defineix el món de la moda com un camp divers on hi ha diferents ètnies, estils i mesures, on un no sempre pot encaixar.
L'Eugènia creu que la imatge física és important, però no només en aquesta feina: "És la primera percepció que donem a les persones abans de dir res". Li agrada cuidar-se i veure's bé, però no s'hi obsessiona, creu que cadascú s'ha d'acceptar tal com és. A aquells que volen iniciar-se en aquest món els hi aconsellaria que no tinguessin por, ja que creu que les coses s'han d'intentar. "Avui en dia, els requisits no són tan estrictes, i el 90-60-90 s'ha quedat enrere". Les ganes i la il·lusió són el que han fet tirar a l'Eugènia endavant, i recomana tenir sempre present el "no" i estar a punt per al "sí".

Disseny de la marca Xoow

Menciona a la Gisele Bündchen com a un dels seus grans referents dins del món de la moda, pel seu estil i naturalitat. A l'armari de l'Eugènia Piqué no poden faltar unes vambes o kets. Defineix la comoditat com una cosa essencial, però no s'identifica amb un sol estil de vestir, sinó que tant pot anar casual, com amb xandall o vestit. Com que guarda moltes peces de temps endarrere, té una selecció molt diferent de roba

El seu color preferit és el verd, i no té preferències quant a marques o botigues. No té especialment peces molt cares, i afirma que vestir bé no és pas sinònim de comprar roba cara. Tampoc segueix les tendències que no li agraden, i li sembla "una aberració haver d'estar comprant roba cada dos per tres pel sol fet que està de moda en aquest moment".

Fotògraf Kenneth Svendlund

El seu últim èxit dins el sector, ha estat el guardó a millor model a la desfilada dels joves dissenyadors de l'acadèmia LCI, en l'última edició del certament 080 Barcelona Fashion Week. Una feina que li va oferir la seva agència actual de Barcelona, Towanda Models. L'Eugènia m'explica que van ser tres dies molt intensos i de molta feina, i que en particular li va impactar el gran treball que van fer-hi tots els joves dissenyadors. Està molt contenta de rebre el premi i creu que el conjunt de tot el que la representa va fer que el li donessin a ella: "no només valoren un aspecte atractiu de la persona, sinó actitud i projecció d'avant la feina".

Fotògraf Víctor Cucart

L'altra gran part del seu temps, l'Eugènia el dedica al bàsquet, un esport al qual porta federada des dels sis anys, i una passió que creu que ha heretat dels gens esportistes del seu pare. Defineix el bàsquet com un joc en equip, espectacular i atractiu, que l'ajuda a alliberar la ment, i com una gran excusa per tornar a casa els divendres, ja que ha d'entrenar. Va començar jugant en un equip de nois, del qual diu haver-n'hi après molt, fins que van poder crear un equip de noies. Avui dia juga amb el Vallfogona de Balaguer, del que no es planteja marxar i als que considera família, però durant el transcurs com a jugadora de bàsquet ha estat en molts equips: al Club de Bàsquet de Mollerussa, el Club de Bàsquet de Lleida, el Club de Bàsquet de Vallfogona de Balaguer (CEP), equip de la Selecció Provincials, Comarcals i Territorials, equip dels Jocs Olímpics Europeus Juvenils (2010) i selecció Universitària de la UPC. Amb aquest últim que menciona, va viure l'any 2019 el que considera l'experiència més gran que ha viscut fins al moment, ja que van guanyar els Jocs de 3x3 Universitari de Bàsquet, que es realitzen una vegada a l'any competint totes les Universitats de Catalunya. El premi per guanyar aquesta competició, és ni més ni menys jugar els Europeus Universitaris. Una competició que va durar una setmana, de la qual conserva molt bon record.

Equip Club Esportiu Ponent de Vallfogona de Balaguer
Equip Club Esportiu Ponent de Vallfogona de Balaguer
Porto 2019 - European Universities 3x3 Championship

L'Eugènia es visualitza d'aquí a deu anys jugant a bàsquet, treballant en l'àmbit de l'enginyeria i qui sap si en el món de la moda. El que sí que vol fer és viatjar molt, aprendre i conèixer noves cultures, una altra de les seves passions que ara mateix no pot dur a terme

Dissenyadora Maria Àngel - Fotògrafa Alba Cantero
Comparteix

També t'interessarà