Exitosa jornada de Women Techmakers Lleida per promocionar les vocacions tecnològiques entre les noies

REDACCIÓ
Publicat: 
29-03-2019
Actualitzat: 29-03-2019 11:05
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Exitosa jornada de Women Techmakers Lleida per promocionar les vocacions tecnològiques entre les noies

Unes 100 noies que cursen secundària en cinc instituts lleidatans van participar ahir, amb els seus professors, en la primera jornada organitzada per Women Techmakers Lleida. L’objectiu de la trobada era promocionar les vocacions tecnològiques entre les alumnes que aviat elegiran la carrera que estudiaran.

La jornada es va celebrar a l’edifici Polivalent del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL) i van assistir -hi  diversos centres educatius: els instituts Gili Gaya, Màrius Torres, Torre Vicens i La Mitjana, tots quatre de la ciutat de Lleida, i el Ciutat de Balaguer.

Andreu Ibáñez, cap de laboratoris TIC del PCiTAL, Miquel Aran, gerent del PCiTAL i Magda Valls, directora de l'Escola Politècnica Superior han estat els encarregats de presentar aquesta nova iniciativa. Seguidament, va tenir lloc una keynote general a càrrec de Núria Domingo, directora de recursos humans de StarLoop Studios, una empresa d’àmbit mundial de desenvolupament de videojocs amb seu a Lleida, va impartir la xerrada inicial.

També va tenir lloc una sessió de mentoria i debat on cada una de les mentores va acollir un grup reduït d’alumnes, amb les quals va comentar la seva experiència en el món de la tecnologia, els projectes en els que està treballant, plantejant reptes i oportunitats de les noies en el món tecnològic, alhora que definia i analitzava alguns dels estereotips de gènere que allunyen actualment les noies de les carreres tècniques. Tot plegat en un ambient distès i participatiu on fins hi tot s'hi va disposar de snacks i sucs gentilessa de Google. 

Les mentores d'aquesta primera edició del Women Techmakers Lleida han estat professores, alumnes, doctorands i antigues alumnes de l'EPS: Laia Torregrosa, Alba Lamas, Marta Oliva, Mireia Moix, Ariadna Carrobé, Lídia Rincón, Marta Delgado, Chaimae El Morabet, Claudia Mihaela, Montse Vilarrubí i Marta Cullaloren.

Per acabar, es va realitzar una posada en comú i presentació de les mentories per part dels alumnes a la resta dels grups. Cada un dels grups va explicar en 2 minuts el que més els ha sorprès, agradat o impressionat de la seva mentora.

El grup Women Techmakers, una iniciativa liderada per Google, va néixer el 8 de març a Lleida, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona. El grup està format per alumnes i professores de l’Escola Politècnica Superior de la UdL i de diversos instituts. Els Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida i el GDG Lleida li donen suport.

Comparteix

També t'interessarà