Fèlix Larrosa avisa Pueyo que exercirà una oposició dura si forma govern amb Postius

SANTI COSTA DOMINGO
06-06-2019
  • Fèlix Larrosa avisa Pueyo que exercirà una oposició dura si forma govern amb Postius
  • Fèlix Larrosa avisa Pueyo que exercirà una oposició dura si forma govern amb Postius
  • Fèlix Larrosa avisa Pueyo que exercirà una oposició dura si forma govern amb Postius

El futur alcalde, Miquel Pueyo, es va reunir ahir amb el que ara ho és en funcions i que va encapçalar la llista del PSC, Fèlix Larrosa, per primera vegada després de les eleccions. Al finalitzar la trobada, Larrosa va afirmar que li va advertir que si arriba a un acord de govern amb Toni Postius, líder de Junts per Catalunya, exercirà una oposició contundent”. Així ho va assegurar el dirigent socialista, que va argumentar que “el 56% dels lleidatans van votar ERC, PSC o Comú, van escollir un govern de progrés i això no es pot obviar, mentre que els independentistes només van sumar el 42% dels vots. Governar només ells seria anar en contra dels interessos de la població”, va dir Larrosa. Per això, va suggerir que o ERC governi en solitari o ho faci amb el Comú, ja que “les tres forces que estan intentant pactar [ERC, JxCat i Comú] tenen models de ciutat molt diferents”. Larrosa va recalcar que el PSC “va empatar a regidors amb ERC i ho han de tenir en compte, però si Pueyo vol fer una ciutat de progrés pot comptar amb nosaltres”, va concloure.

Per la seua part, Pueyo va assenyalar que els regidors del PSC “exerciran una oposició lleial i estan oberts a pactes puntuals” i va afegir que “tots els partits s’han mostrat favorables a reduir la durada dels plens i millorar els sistemes de participació”. Pel que fa a l’aprovació del cartipàs, va considerar que no tindran problemes a tirar-la endavant i que “sigui un procés àgil”. No obstant, ni Pueyo ni la seua número dos, Jordina Freixanet, no van voler avançar detalls sobre els possibles pactes de govern. “Estem revisant els programes i buscant les possibles línies d’acord amb JxCat i el Comú i esperem que la setmana que ve puguem tenir decidida alguna cosa”, va apuntar Freixanet. Per la seua part, el cap de llista del Comú, Sergi Talamonte, va dir que estan analitzant els programes d’ERC i JxCat. Va indicar que “en línies generals, les nostres propostes i les d’ERC en les principals qüestions són gairebé idèntiques”, malgrat que va preferir no opinar sobre JxCat. Va afegir que “seria més fàcil treballar des d’un govern d’esquerres amb pactes puntuals amb la resta de partits”, amb la qual cosa insisteix en la seua posició inicial d’un pacte ERC-Comú.

Talamonte diu que ERC i el Comú coincideixen “en les principals qüestions”, però no valora les de JxCat

Pueyo també es va reunir amb els líders de Ciutadans i del PP, Ángeles Ribes i Xavier Palau, que li van oferir suport en els temes que afectin la ciutat. Ribes va dir que insistiran a “ser dins del marc constitucional i estatutari” i que, tot i que va reconèixer que discreparan en alguns punts, “hem acordat que sigui dins d’unes normes bàsiques de cortesia”. Palau va demanar a Pueyo solucionar la situació de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, l’estat dels comptes municipals i la inseguretat. “Que sigui l’alcalde de tots i que la Paeria sigui transparent”, va dir Palau.

Al seu torn, Larrosa s’hi va comprometre i va assegurar que “estem preparant la tramitació i la documentació necessària i hem proposat a Esquerra una reunió amb els seus tècnics per tractar tots els aspectes necessaris pel que fa a l’atenció dels temporers i ajudar-los en el que puguem”.

ERC insta l’actual govern a contractar tècnics per a temporers

La situació dels temporers que vénen els mesos d’estiu a Lleida va ser també un dels temes que Pueyo i Larrosa van tractar ahir, i el primer va demanar a l’alcalde en funcions que la Paeria s’aculli a la convocatòria de subvencions del Servei Català d’Ocupació (SOC) per contractar cinc tècnics perquè orientin i assessorin els treballadors de la fruita que vinguin a la capital. “L’objectiu és que aquests tècnics informin dels seus drets els treballadors de la fruita i col·laborarem amb les entitats per fer una oficina d’atenció a temporers”, va dir la número dos de Pueyo, Jordina Freixanet, i per la seua part el futur alcalde va dir que “no ens imaginem una ciutat amb persones dormint al carrer i intentarem que no sigui així”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta