Filagarsa s’adjudica el seu cinquè concurs de teatre de Tàrrega

X.SANTESMASSES
07-05-2018
  • Filagarsa s’adjudica el seu cinquè concurs de teatre de Tàrrega

La companyia Filagarsa de Molins de Rei s’ha adjudicat la 30 edició del Concurs de Grups Amateurs de Teatre Ciutat de Tàrrega, organitzat per la Benèfica Agrupació Teatral, amb el musical Escac Doble dirigit per Ermengil Siñol. Es tracta del grup que en més ocasions s’ha adjudicat el certamen, cinc, i sempre amb musicals.

El 2007 va ser amb Circus Mundi, el 2011 amb Besa’m Kate, el 2013 amb Nadal en Halloween, el 2015 amb Ménage a Trois i aquest 2018. Enguany s’ha imposat en 5 premis: millor grup, direcció, actor de repartiment, presentació escènica i votació popular. Una actriu del grup, Cristina Bonilla, va manifestar la seua satisfacció pel premi “que de nou ens obre les portes a actuar a la Fira de Teatre al Carrer”. Es van presentar més de 60 obres i van quedar preseleccionades 6 companyies. El coordinador del certamen, Joan Pont Segarra, va recordar que el concurs és un dels de més trajectòria i prestigi a Catalunya. L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, exmembre de la companyia, va recordar que el concurs es va gestar el 25è aniversari de BAT arran de la participació a un certamen en Sitges: “Ens va semblar interessant portar fins a Tàrrega grups de tot Catalunya.”

El segon grup més premiat va ser Teiatre de Teià amb Nadal a Cals Cupiello. El Centre de Canet de Mar amb Descalços pel Parc i Teatre Centre d’Arbúcies i el Grup Teatral Sant Hilari amb El Testimoni van aconseguir dos premis. L’Associació Artística Encert de Sabadell amb Carnaval i Naltrus Teatre amb El Dret a Escollir en van aconseguir un.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?