Fiscalia porta a judici l’exalcalde d’Alcarràs per desobediència l’1-O

A. GUERRERO
28-06-2019
  • Fiscalia porta a judici l’exalcalde d’Alcarràs per desobediència l’1-O

Miquel Serra, exalcalde d’Alcarràs, és el primer càrrec públic lleidatà que la Fiscalia de Lleida porta a judici per la presumpta participació en l’organització del referèndum de l’1-O. El Ministeri Públic acusa Serra, que durant l’1-O era alcalde de la localitat, d’un delicte de desobediència i demana que se’l condemni a una multa de 21.600 euros (a raó de 80 euros diaris durant nou mesos) i la inhabilitació per a ocupació o càrrec públic durant un any i tres mesos.

La Fiscalia considera que Miquel Serra va designar el centre cultural Lo Casino com a lloc per a les votacions i va desatendre les ordres del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de no utilitzar locals públics per a la celebració de la consulta. A més, afirma que, “amb el ferm propòsit de celebrar l’esmentat referèndum al seu municipi, la nit del dia 30 de setembre, davant d’una multitud de veïns, a través d’un sistema de megafonia va donar un discurs en el qual els va instruir i organitzar sobre la manera d’actuar l’endemà en el sentit d’impedir que les forces i cossos de seguretat de l’Estat poguessin complir l’ordre del TSJC (...), ja que havia fortificat el poble mitjançant tanques, tractors i altres objectes per poder tallar els carrers d’accés al lloc de votació”.

D’altra banda, el Ministeri Públic afirma que “va insistir especialment que s’havia de mantenir una actitud ferma i contundent davant de la policia”. L’exalcalde, sempre segons la Fiscalia, “l’1 d’octubre [de 2017] es va personar al centre cultural i va tornar a donar instruccions a la multitud allà congregada, advertint de l’arribada de la Guàrdia Civil, demanant que acudissin més persones al lloc per impedir-los l’entrada”. Finalment, quan els agents van arribar, “es van trobar que, d’acord amb les ordres de l’acusat, els carrers estaven tallats amb tractors i barricades, per la qual cosa havien d’anar a peu fins al centre cultural, on l’acusat, de forma contumaç i juntament amb els allà presents, es va resistir a la intervenció dels agents de l’autoritat a l’impedir amb empentes i formant cadenes humanes que aquests poguessin complir l’ordre judicial”.

La Fiscalia va arxivar al febrer les diligències contra 32 alcaldes de Lleida, principalment d’ERC i PDeCAT, que estaven sent investigats per la cessió de locals. Continua investigat pel TSJC l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?