Fiscalia porta a judici l’exalcalde d’Alcarràs per desobediència l’1-O

A. GUERRERO
28-06-2019
  • Fiscalia porta a judici l’exalcalde d’Alcarràs per desobediència l’1-O

Miquel Serra, exalcalde d’Alcarràs, és el primer càrrec públic lleidatà que la Fiscalia de Lleida porta a judici per la presumpta participació en l’organització del referèndum de l’1-O. El Ministeri Públic acusa Serra, que durant l’1-O era alcalde de la localitat, d’un delicte de desobediència i demana que se’l condemni a una multa de 21.600 euros (a raó de 80 euros diaris durant nou mesos) i la inhabilitació per a ocupació o càrrec públic durant un any i tres mesos.

La Fiscalia considera que Miquel Serra va designar el centre cultural Lo Casino com a lloc per a les votacions i va desatendre les ordres del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de no utilitzar locals públics per a la celebració de la consulta. A més, afirma que, “amb el ferm propòsit de celebrar l’esmentat referèndum al seu municipi, la nit del dia 30 de setembre, davant d’una multitud de veïns, a través d’un sistema de megafonia va donar un discurs en el qual els va instruir i organitzar sobre la manera d’actuar l’endemà en el sentit d’impedir que les forces i cossos de seguretat de l’Estat poguessin complir l’ordre del TSJC (...), ja que havia fortificat el poble mitjançant tanques, tractors i altres objectes per poder tallar els carrers d’accés al lloc de votació”.

D’altra banda, el Ministeri Públic afirma que “va insistir especialment que s’havia de mantenir una actitud ferma i contundent davant de la policia”. L’exalcalde, sempre segons la Fiscalia, “l’1 d’octubre [de 2017] es va personar al centre cultural i va tornar a donar instruccions a la multitud allà congregada, advertint de l’arribada de la Guàrdia Civil, demanant que acudissin més persones al lloc per impedir-los l’entrada”. Finalment, quan els agents van arribar, “es van trobar que, d’acord amb les ordres de l’acusat, els carrers estaven tallats amb tractors i barricades, per la qual cosa havien d’anar a peu fins al centre cultural, on l’acusat, de forma contumaç i juntament amb els allà presents, es va resistir a la intervenció dels agents de l’autoritat a l’impedir amb empentes i formant cadenes humanes que aquests poguessin complir l’ordre judicial”.

La Fiscalia va arxivar al febrer les diligències contra 32 alcaldes de Lleida, principalment d’ERC i PDeCAT, que estaven sent investigats per la cessió de locals. Continua investigat pel TSJC l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next