Guissona recull 500 kg de residus en el marc del Let's Clean Up Europe

REDACCIÓ
Publicat: 
14-05-2022
Actualitzat: 14-05-2022 2:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Guissona recull 500 kg de residus en el marc del Let's Clean Up Europe
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Guissona

Entre el 3 i el 10 de maig, Guissona va realitzar una campanya de recollida i de visibilització de residus a la plaça del Vell Pla en el marc del Let's Clean Up Europe, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

En el cas de Guissona, la campanya promou la recollida als camins de l’entorn de la vila fins al pou del gel, la Font de l’Estany, les Serres, l’entorn del Torrent del Passarell, Tapioles, etc. Enguany hi han participat tots els centres educatius de la vila, (Escola Ramon Faus i Esteve, FEDAC Guissona, Escola Ramon Estadella i INS Guissona), bonÀrea, la colla castellera Els Margeners de Guissona, el Centre Excursionista Guissonenc i veïns i veïnes que a títol individual han fet accions de recollida.

El total de residus recollits han estat 200 Kg de vidre, 165 d’envasos, 60 de paper i 75 de rebuig.

La campanya promoguda per l’Àrea de Residus del Consell Comarcal ha estat dinamitzada per l’Ajuntament de Guissona i pel Pla Educatiu d’Entorn i també ha comptat amb la col·laboració del Museu de Guissona i del Casal Jove.

Des de l’Àrea de Residus s’anima a seguir fent plogging, combinant l’exercici físic i el compromís mediambiental, aprofitant les sortides per la naturalesa per recollir la brossa que s'hi troba pels camins.

Comparteix

També t'interessarà