Habilitaran quinze habitatges en dos edificis abandonats de Solanell

C. SANS
Publicat: 
14-08-2018
Actualitzat: 14-08-2018 11:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Habilitaran quinze habitatges en dos edificis abandonats de Solanell

La recuperació del poble de Solanell, a Montferrer i Castellbò, que havia quedat deshabitat a mitjans del segle XX i que l’any 2010 va iniciar un procés de repoblació, fa un pas més de cara a la seua consolidació. La cooperativa Reviure Solanell, que s’ha encarregat fins ara de la gestió per finançar la rehabilitació d’edificis i la implantació de noves activitats, ha anunciat un nou projecte per habilitar-hi fins a quinze habitatges. Anirà a càrrec de SostreCívic, entitat que promou l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús, i que es farà càrrec de la recuperació de dos edificis abandonats (Cal Gironi i Cal Llehí), en què projecta habilitar quinze pisos en cessió d’ús i diversos espais comunitaris.

Des de SostreCívic van explicar que construiran la nova promoció amb “criteris de bioconstrucció i sostenibilitat”. Solanell disposa actualment de cinc habitatges rehabilitats i un refugi i hi viuen de forma fixa quatre veïns. Aquesta serà una acció pionera a Catalunya ja que es tracta del primer projecte d’aquestes característiques que s’implantarà en un nucli gairebé deshabitat i en un entorn rural “d’alt valor ecològic i paisatgístic”.L’objectiu de l’entitat és veure els resultats de l’experiència per després “estendre la iniciativa a altres pobles del territori i reactivar d’aquesta manera l’entorn rural amb un model d’habitatge no especulatiu”.

SostreCívic ha organitzat una xarrada el mes de setembre per tal d’explicar el projecte a totes les persones que hi estiguin interessades. A l’agost també organitzen diverses visites guiades pel poble. A banda de les vivendes, el projecte proposa així mateix l’ampliació i gestió del refugi ja existent, amb la voluntat d’atreure “turisme sostenible i dotar de vitalitat” aquest nucli.

Comparteix

També t'interessarà