Habiliten 95 punts de venda de pirotècnia a Lleida per les revetlles

REDACCIÓ
23-06-2022
  • Habiliten 95 punts de venda de pirotècnia a Lleida per les revetlles
    Peu de foto: 
    Albert Segura (ACN)

Un total de 95 establiments, entre casetes i locals, han estat autoritzats per a vendre articles pirotècnics a Lleida durant la campanya de les revetlles de 2022. El procediment per a l'autorització de punts de venda exigeix l'emissió d'un informe per part de l'Àrea d'Indústria de la Delegació del Govern a Catalunya i la Intervenció d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil.

Des de la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil i l'àrea d'Indústria de la Delegació del Govern s'està vetllant per l'estricte compliment de la legislació vigent mitjançant la inspecció dels locals de venda i dos informes dels òrgans citats. A més, en el cas de les casetes, és necessari comunicar als ajuntaments el lloc exacte on s'instal·larà per si aquest, d'acord amb les seves ordenances cíviques i la seva normativa pròpia d'utilització de sòl públic, tingués alguna objecció sobre aquest tema.

Segons fixa el vigent Reglament d'Articles Pirotècnics i Cartutxeria, aprovat pel Reial decret 989/2015 de 30 d'octubre, les principals exigències que han de tenir els locals autoritzats són: doble porta del local, una d'elles d'emergència, necessitat d'un magatzem, característiques de les instal·lacions elèctriques i antiincendis i detectors sísmics. Amb aquestes condicions, la capacitat màxima a emmagatzemar és des de 150 a 300 Kg. segons les característiques, situació i dimensions del local.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta