⏯️ Habiliten un nou aguait per observar ocells carronyaires al Parc Natural de l'Alt Pirineu

ACN
Publicat: 
08-12-2021
Actualitzat: 08-12-2021 11:08
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Habiliten un nou aguait per observar ocells carronyaires al Parc Natural de l'Alt Pirineu
  • ⏯️ Habiliten un nou aguait per observar ocells carronyaires al Parc Natural de l'Alt Pirineu
  • ⏯️ Habiliten un nou aguait per observar ocells carronyaires al Parc Natural de l'Alt Pirineu

El Parc Natural de l'Alt Pirineu disposa d'un nou punt d'aguait per a observar ocells carronyaires. Inaugurat aquest dimarts, es troba a l'Obaga d'Orteu d'Embonui, al terme municipal de Soriguera (Pallars Sobirà), i és el primer que està adreçat exclusivament a grups d'escolars de primària i secundària. De fet, a uns 70 metres i enfront del mirador hi ha des de fa més de deu anys un Punt d'Alimentació Suplementària, la qual cosa els permetrà observar de prop i sense molestar-les espècies protegides com ara el trencalòs, el voltor comú, el voltor negre, l'aufrany, el milà reial, el milà negre, el corb i l'àguila daurada. L'objectiu és que l'equipament, amb una capacitat per a vint persones, entri en servei a partir de l'any que ve. 

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Antoni Ferran, ha destacat la importància que té el nou punt d'aguait per acostar als escolars a la natura, tot afirmant que "la millor manera d'estimar els llocs és coneixent-los". Mentre, el director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga, ha explicat que molts d'aquests equipaments estan destinats a fotògrafs i públic familiar i que calia fer-neu un per als grups d'alumnes. D'aquesta manera, segons ha continuat, poden trencar mites i veure "el gran paper ecològic que fan en l'ecosistema".

Garriga ha detallat que l'edifici s'ha fet amb fusta provinent de la mateixa aclarida del bosc on està situat i que per aquest equipament hi passaran primer les escoles del Pallars Sobirà i l'Alt Urgell. La idea és que els menors puguin veure, en funció del dia, diverses espècies amenaçades com ara el trencalòs o el milà reial i el milà negre, entre d'altres. La visita a serà conduïda per un guia intèrpret acreditat que donarà els continguts educatius i pedagògics adients, dins del programa d'educació ambiental del Parc.

El recorregut a peu amb els escolars fins a l'aguait sortirà des del poble de Vilamur, accessible amb autocar. Mentre, en una segona fase, el Parc preveu completar el projecte amb la creació d'un itinerari de tornada fins al poble d'Embonui, amb elements educatius durant la ruta per fomentar el coneixement de la biodiversitat del Parc.

Comparteix

També t'interessarà