Homenatge a Emili Pujol en el 42 aniversari de la seva mort

REDACCIÓ
Publicat: 
13-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Homenatge a Emili Pujol en el 42 aniversari de la seva mort
  Peu de foto: 
  @joperez
 • Homenatge a Emili Pujol en el 42 aniversari de la seva mort
  Peu de foto: 
  @joperez
 • Homenatge a Emili Pujol en el 42 aniversari de la seva mort
  Peu de foto: 
  @joperez
 • Homenatge a Emili Pujol en el 42 aniversari de la seva mort
  Peu de foto: 
  @joperez

L’Associación Iluminario i el Cercle Guitarrístic a Catalunya han organitzat aquest matí un homenatge al mestre Emili Pujol en el Cementiri municipal de Lleida, amb motiu del 42 aniversari de la seva mort, ocorreguda el 15 de novembre de 1980 a Barcelona.

L’acte, que s’ha realitzat davant la seva tomba, ha comptat amb la participació de la tinent d’alcalde i regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, Montse Pifarré, la qual ha glossat la figura de l’Il·lustre músic i compositor lleidatà, així com representants de la Fundació Emili Pujol, els ajuntaments de La Granadella i Torrebesses i el consell Comarcal de les Garrigues.

Pifarré ha assenyalat que Emili Pujol va portar el nom de Lleida i la Granadella (lloc de naixement) arreu del món i “el podem considerar un dels grans ambaixadors de les nostres terres des dels anys de la postguerra fins a la dècada dels 80”.

La tinent d’alcalde ha qualificat la polivalència i gran capacitat tant musical com educativa del mestre Pujol, “que no es va limitar a fer concerts i a exercir com a gran i reconegut compositor, sinó que va desplegar també el seu talent com a investigador i pedagog. Això el va convertir en un músic, podríem dir-ne integral, que va aconseguir un gran reconeixement internacional durant la seva vida i, a la vegada, va deixar testimoni del seu mestratge amb nombrosos alumnes que han estat seguidors de la seva escola”, ha dit.

Una trajectòria professional que, segons Montse Pifarré, ha estat “una inspiració per les moltes generacions de guitarristes que han sorgit del Conservatori Municipal de Música i d’altres escoles de la ciutat”.

També han participat en l’acte Jordi Bizarro, del Cercle Guitarrístic, i Jordi Guimet, en nom de l’Associació Emili Pujol. Ambdós han fet una crida a recuperar el llegat del mestre. El primer demanant a la Diputació, que és el seu dipositari, que tiri endavant un projecte que el faci referència permanent. Al mateix temps, ha expressat el seu desig en recuperar l’obra compositiva de Pujol, de gran valor malgrat que és més desconeguda en haver estat eclipsada davant la figura d’intèrpret i pedagog.

Per la seva part, Guimet ha demanat que l’obra musical del mestre Pujol sigui tocada i difosa. “És el millor homenatge permanent que se li pot fer a un músic. Res serà etern, si la seva música no és interpretada”, ha dit.

Després de l’ofrena floral de les institucions, l’acte ha finalitzat amb les interpretacions dels guitarristes Anna Cambra, que ha interpretat ‘Nocturn’, i José Antonio Xic, autor de la peça ‘Homenatge a Emili Pujol’.

Comparteix

També t'interessarà