Hospital de campanya a Vielha per al cribratge de persones amb símptomes

REDACCIÓ
19-08-2020
  • Hospital de campanya a Vielha per al cribratge de persones amb símptomes

Efectius dels Pompièrs d’Aran van instal·lar ahir al costat de l’Espitau de Vielha un hospital de campanya per facilitar el treball assistencial a l’àrea d’Urgències, que té “moltes carències en qüestió d’espai”, segons van informar des del Conselh Generau. L’objectiu és que en aquesta carpa es pugui dur a terme el cribratge de persones amb símptomes compatibles amb el coronavirus.

La conselhèra d’Igualtat, Salut i Benestar, Maria Vergés, va explicar que “la instal·lació d’aquesta infraestructura pretén alliberar determinats espais de l’hospital per poder compatibilitzar, amb totes les garanties, l’activitat assistencial ordinària i l’activitat assistencial relacionada amb la Covid-19”. Vergés va assegurar que “la incidència de casos positius a Aran en aquests moments no és alta”, encara que “el pla de contingència dissenyat el mes de març continua vigent i aquesta instal·lació s’ha considerat adequada per alleugerir la falta d’espai a urgències”.

Aran té el menor risc de rebrot de tot Catalunya, amb un índex d’1,54, segons la Generalitat

En aquest sentit, des de dissabte fins ahir s’han confirmat cinc casos de coronavirus a la Val d’Aran. D’aquests, quatre contagis tenen relació entre ells. Dos d’aquestes persones estan ingressades a l’Espitau de Vielha en situació estable i les altres tres es troben actualment en aïllament domiciliari.

S’ha de recordar que a mitjans de març, quan va començar la crisi sanitària, també es va instal·lar una carpa a l’exterior de l’hospital de la capital aranesa per atendre les urgències relacionades amb el coronavirus. Va estar instal·lada fins al passat 4 de maig, després que es constatés un descens important del nombre de casos diagnosticats i de les visites a urgències a la Val.

Segons assenyalen dades de la conselleria de Salut, Aran compta amb 174 casos acumulats i el risc de rebrot és el més baix de tot Catalunya, amb un índex d’1,54.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta