ℹ️ Aquests són els 7 beneficis per a la salut de confitar els aliments amb vinagre

REDACCIÓ - AMIC - Eva Remolina
Publicat: 
13-09-2023
Actualitzat: 13-09-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • ℹ️ Aquests són els 7 beneficis per a la salut de confitar els aliments amb vinagre
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu (Pixabay)

La pràctica de confitar aliments és una tècnica de conservació antiga que involucra l'ús de sal, vinagre i altres ingredients per a transformar i preservar aliments frescos. Aquest procés pot afectar positivament el sabor, la textura i la durabilitat dels aliments, però a més, aporta molts beneficis per a la salut. Algunes de les raons que motiva la gent a envinagrar els aliments són diverses:

 1. Conservació de nutrients: pot ajudar a preservar els nutrients essencials dels aliments. Tot i que exposa els aliments a la sal, la fermentació i altres processos poden ajudar a mantenir vitamines i minerals importants.
 2. Millora de la digestió: promou la producció de probiòtics i altres bacteris beneficiosos durant el procés de fermentació. Aquests microorganismes poden millorar la salut intestinal i la digestió.
 3. Millora dels sabors: realçant els sabors dels aliments. Els processos de fermentació poden produir compostos saborosos, com àcids orgànics, que donen lloc a un sabor únic i complex.
 4. Reducció de l'índex glucèmic: En alguns casos, el procés de confitar, pot disminuir l'índex glucèmic dels aliments. Això significa que aquests aliments tenen un impacte més lent en els nivells de sucre a la sang, i que, per tant, són beneficiosos per a les persones amb diabetis o per a aquells que volen mantenir nivells de sucre estables.
 5. Aportació de microorganismes beneficiosos: mitjançant la fermentació, es generen bacteris probiòtics i altres microorganismes beneficiosos que contribueixen a una flora intestinal saludable.
 6. Millora de la biodisponibilitat: el procés pot trencar les unions moleculars complexes dels aliments, fent que certs nutrients siguin més fàcilment absorbibles pel cos.
 7. Sense additius químics: En comparació amb altres mètodes de conservació, com els additius químics, l'envinagrat sol utilitzar ingredients naturals, com ara la sal i el vinagre.

És important tenir en compte que els beneficis del confitat varien segons el tipus d'aliment i el mètode de preparació. No tots els aliments, per tant, tindran els mateixos efectes positius per a la salut. A més, les persones amb restriccions de sal o altres problemes de salut han de moderar el consum d'aliments confitats en vinagre, ja que poden ser rics en sodi. Com amb qualsevol canvi a la dieta, és aconsellable consultar amb un professional de la salut abans d'introduir-ne grans quantitats dins la teva alimentació.

Comparteix

També t'interessarà