ℹ️ Comença l'ampliació del servei de trens entre Lleida i Cervera

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
08-02-2024
Actualitzat: 08-02-2024 13:35
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ℹ️ Comença l'ampliació del servei de trens entre Lleida i Cervera
    Peu de foto: 
    Alba Mor (ACN)

La fins ara denominada R12 ofereix fins a 40 noves circulacions setmanals


El servei ferroviari entre Lleida i Cervera ha estrenat aquest dijous la nova línia RL3, la fins ara denominada R12, la qual duplica les freqüències de tren que passen de 6 a 10 serveis diaris per sentit. En total, suposa un increment de l'oferta de 40 noves circulacions setmanals. El servei havia d'entrar en servei el dilluns 5 de febrer però finalment ho ha fet aquest dijous. La consellera de Territori, Ester Capella, ha afirmat que la nova línia "garanteix un millor servei" a la ciutadania i aposta per reforçar l'oferta en hores punta, com ara al matí perquè els usuaris puguin anar a treballar i estudiar. De la seva banda, alguns dels viatgers també han celebrat l'increment d'horaris.

L'R12 oferia fins ara 6 trajectes diaris per sentit, la meitat dels quals feia el tram de Rodalies que uneix Lleida i Cervera. Ara aquest darrer tram passa a denominar-se RL3 i augmenta les freqüències amb 4 expedicions més per sentit, de manera que arriba a les 7.

Igualment els trens de l'R12 que segueixen fent el recorregut sencer des de Lleida fins a Barcelona continuaran oferint les tres expedicions per sentit actuals. D'aquesta manera, els usuaris disposen des d'aquet dijous de fins a 10 trajectes per sentit per desplaçar-se entre Lleida i Cervera, amb parada a Bell-lloc d'Urgell, Mollerussa, Golmés, Castellnou de Seana, Bellpuig, Anglesola i Tàrrega.

La consellera de Territori, Ester Capella, ha fet aquest dijous el trajecte d'uns 50 minuts que separen Cervera i la capital de Segrià. Ho ha fet acompanyada de la directora de Rodalies, Mayte Castillo, del secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglàs, i de la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, entre altres càrrecs.

Capella ha reafirmat l'aposta del govern amb el servei ferroviari i ha dit que el servei de la nova RL3 "garanteix més freqüències i un millor servei a la ciutadania" i reforça les hores punta, quan la freqüència d'usuaris més major. "Millorem la fiabilitat, la puntualitat i la qualitat i per tant gaudim d'un millor servei", ha resumit. Pel que fa al cost de la línia, ha dit que està valorat en 2,4 milions d'euros anuals.

D'altra banda, ha afegit que des del Govern continuen treballant en futures actuacions per millorar el servei de Rodalies de Lleida, com ara l'augment de freqüències de la demarcació amb la comarca del Bages, entre altres.

En la seva intervenció, la directora de Rodalies, Mayte Castillo, ha qualificat la posada en marxa de l'RL3 de de "dia històric" ja que els usuaris feia anys que reivindicaven un augment de l'oferta. També s'ha mostrat convençuda que aquet increment "atraurà molts més viatgers". "Al primer tren d'avui hi anaven una trentena de persones, al de les 9 n'hi havia 34 i estem segur que això anirà incrementant a mesura que les persones puguin veure com funciona el servei", ha afirmat.

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha celebrat la millora del servei, tot i que ha dit que cal anar més enllà i avançar també millorar la resta de línies, com ara la de Lleida a Montsó o les línies R13 i R14 que passen per les Borges Blanques.

Satisfacció també entre els usuaris

Alguns dels viatgers que han agafat el tren en aquest primer dia de la línia RL3 també s'han mostrat satisfets amb l'augment de freqüències. És el cas de Montse Salvador, veïna de Cervera, que ha explicat que viatja "gairebé sempre" amb tren i que l'augment de l'oferta ha fet que no hagués de matinar tant per anar fins a Lleida. "Avui haguéssim hagut de matinar i agafar el tren de les 7.30 h i així [amb el tren que ha sortit al es 9.15 h] ens va genial", ha indicat.

Els usuaris de Mollerussa Amdou Diallo i Iulia Vanessa Padouret també han celebrat que a partir d'ara tinguin més opcions per desplaçar-se fora de la capital del Pla d'Urgell .

Comparteix

També t'interessarà