Impulsen la construcció de 121 habitatges de lloguer social al barri de Magraners de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
16-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Impulsen la construcció de 121 habitatges de lloguer social al barri de Magraners de Lleida
    Peu de foto: 
    Presentació del projecte de construcció d'habitatges per al lloguer social a Magraners ©Ajuntament de Lleida

La promotora Soluciones Viviendas Magraners 88 SL ha presentat el projecte de col·laboració público-privada que ha impulsat la construcció de 121 habitatges per al lloguer social al barri de Magraners, amb finançament dels fons europeus Next Generation i amb la participació de l’Ajuntament de Lleida.

Es tracta de quatre promocions en el mateix sector del barri, als carrers Albi i Vendrell, que sortiran a lloguer per un preu d’entre 415 i 504 euros, inclòs l’aparcament en superfície. La previsió de la promotora és iniciar la construcció aquest mes de juny i que els quatre edificis, que incorporen nombrosos elements d’eficiència energètica, estiguin acabats en vint-i-quatre mesos.

Per optar-hi cal estar empadronat a la ciutat, inscrit al Registre de sol·licitants d’habitatge  amb protecció oficial de Lleida i tenir ingressos anuals per sota de 46.751,7 euros (per a una família de dues persones).

En total, s’hi construiran 121 habitatges de dues i tres habitacions, trenta-cinc dels quals es reservaran per a persones menors de 35 anys, distribuïts en 4 finques:

  • 20 habitatges al carrer Albi 24
  • 40 habitatges al carrer Vendrell 9
  • 22 habitatges al carrer Vendrell 3
  • 39 habitatges al carrer Vendrell 13

L’alcalde, Fèlix Larrosa, ha assistit a l’acte de presentació i ha destacat que iniciatives com aquesta són importants per a facilitar la construcció d’habitatges que permeti l’emancipació juvenil.

La promotora va cedir els solars a l’Ajuntament, reservant-se un dret de superfície per un període de 99 anys. Ara construirà els edificis i gestionarà el lloguer a preu taxat d’aquests immobles, que passat aquest termini de 99 anys, revertiran al patrimoni municipal.

Aquesta operació forma part dels programes d'ajuda en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social del ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana, dins el Pla de  Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat pels fons de la Unió Europea—NextGenerationEU i també compta amb crèdit de l’Institut Català de Finances.

La Paeria i l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana també impulsaran l’habitatge a Magraners, amb la venda de parcel·les per a la construcció de 22 habitatges unifamiliars molt a prop d’aquesta zona, al sector de Torre Salses, que s’iniciarà pròximament.

Comparteix

També t'interessarà