⏯️ Indignació a la restauració i l'oci nocturn de Lleida per les noves restriccions

ACN
Publicat: 
21-12-2021
Actualitzat: 21-12-2021 15:59
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Indignació a la restauració i l'oci nocturn de Lleida per les noves restriccions
  • ⏯️ Indignació a la restauració i l'oci nocturn de Lleida per les noves restriccions

Els sectors de la restauració i de l'oci nocturn de Lleida es mostren indignats per les noves restriccions anunciades pel Govern. Lamenten que "un altre cop, hagin de pagar els plats trencats davant la mala gestió de la pandèmia que s'està fent" i consideren que es podien adoptar altres mesures que permetin fer compatible la gestió sanitària amb l'activitat econòmica.

Des de la Federació d'Hostaleria de Lleida assenyalen que aquestes restriccions "arriben en el pitjor moment" perquè els establiments ja tenien moltes reserves i havien comprat per servir aquestes festes. "Abans de restringir l'aforament o tancar locals s'havia de buscar altres fórmules com ara fer més proves d'antígens o reforçar la ventilació dels locals", defensen.

La Federació d'Hostaleria de Lleida critica la forma amb què el Govern ha adoptat les noves restriccions per frenar l'increment de contagis de covid-19 i, sobretot, que no hagi escoltat abans el sector i, més, tenint en compte que durant Nadal i Cap d'Any "són els dies de l'any que la restauració més treballa". "No atenen les nostres propostes per atenuar i preveure escenaris de futur", lamenta el secretari general d'Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, qui es mostra especialment crític amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

"Som els únics que paguem els plats trencats davant la mala gestió de la pandèmia que s'està fent des del Govern", afirma. "Abans de restringir l'aforament o tancar locals s'havia de buscar altres fórmules com ara fer més proves d'antígens, reforçar la ventilació dels locals o, fins i tot, limitar les restriccions a franges de població concretes amb una major incidència del virus i no al conjunt de la població", sosté Solsona.

"Ens agafa en el pitjor moment de l'any perquè teníem moltes reserves per les festes de Nadal i Cap d'Any, els locals plens i les neveres plenes perquè hi havia prevista una vaga del transport i ara què farem amb tot això", es pregunta Solsona. A partir de la mitjanit de dijous a divendres l'aforament a l'interior dels establiments de restauració estarà limitat al 50%. A més, es recupera el toc de queda nocturn entre la una de la nit i les sis del matí.

Des d'Hostaleria de Lleida entenen que es prioritzi la salut "però també cal una gestió que la faci compatible amb l'activitat econòmica". "Està demostrat després de gairebé dos anys de pandèmia que pot ser compatible", defensa. En aquest sentit, des de la Federació reclamen al Govern una "millor gestió" de la pandèmia i, en aquest sentit, que estudiï propostes que "estan funcionant en altres llocs i implantar-les aquí". Així mateix, lamenten que el Govern anunciés les noves restriccions i no concretés "plans de contenció", tot i que preveuen que "si surten, seran de misèria".

"Un cop molt dur" per a l'oci nocturn

Des de l'oci nocturn de Lleida consideren "un cop molt dur al sector" haver de tancar els locals durant totes les festes nadalenques i, sobretot per Cap d'any. I, és que, durant el desembre, els establiments poden arribar fer el 30% de la facturació de tot l'any.

"Un altre cop s'assenyala l'oci nocturn i es responsabilitza el sector dels contagis quan s'ha demostrat que amb el tema del passaport covid ho hem fet bé des del primer dia", explica Xavi Bosch, responsable del grup Bonöbo, que gestiona diferents local d'oci nocturn a Lleida. Pel que fa a la discoteca Biloba, detalla que ja havien venut unes 1.600 entrades per Cap d'Any.

Des del sector de l'oci nocturn posen de relleu la incertesa davant les comandes que ja havien fet per aquests dies i per la situació dels treballadors i si els hauran de tornar a posar en un ERTO. Així mateix, preveuen que els ajuts que pugui acabar destinant el Govern a aquest sector per fer front a aquest nou tancament "seran insuficients com han estat en tota la pandèmia", remarca Bosch.

"Un altre cop tornem a estar a un punt de partida però no entenem que només sigui el nostre sector el més perjudicat", afirma. "No s'entén que es culpabilitzi l'oci nocturn mentre altres sectors com ara el transport públic no tinguin les mateixes mesures", afegeix el responsable del grup Bonöbo. En aquest sentit, també critica la gestió de la pandèmia que està fent el Govern. "S'ha demostrat en altres comunitats on no s'han aplicat les restriccions que hi ha hagut a Catalunya hi han hagut els mateixos contagis o, fins i tot menys amb la restauració i l'oci nocturn oberts", assenyala.

Comparteix

També t'interessarà