Infermeres lleidatanes s’especialitzen en suport vital immediat pediàtric (SVIP)

REDACCIÓ
Publicat: 
18-03-2023
Actualitzat: 18-03-2023 4:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Infermeres lleidatanes s’especialitzen en suport vital immediat pediàtric (SVIP)
    Peu de foto: 
    Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL)

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) està duent a terme una formació, per infermeres i infermers que atenen pacients pediàtrics, centrada en el Suport Vital Immediat Pediàtric (SVIP). El curs té l’objectiu principal de saber identificar l’infant greu i el seu maneig inicial amb l’objectiu de demorar o evitar la situació d’aturada cardiorespiratòria; alhora que, un cop arribats a aquest extrem, el curs atorga els coneixements suficients per poder realitzar una Reanimació Cardiopulmonar (RCP) òptima i adequada a l’entorn de treball, utilitzant material instrumental de la via aèria i oxigenoteràpia, desfibril·lació semiautomàtica, accés vascular d’urgència com la inserció intraòssia i administració de fàrmacs; tot esperant l’arribada del personal més especialitzat i contemplant la possibilitat d’integrar-se en els diferents equips de reanimació avançada si és el cas.

Es tracta d’una formació semipresencial conduïda per Carolina Trujillo, infermera assistencial de l’Hospital Sant Joan de Déu que és a més Màster en Emergències i en Infermeria Pediàtrica i Neonatal. A banda, Trujillo és també Màster en Cures d’Infermeria especialitzades en Infància i Adolescència, amb especialitat d'Infermeria Pediàtrica.

Aquest curs del COILL està pensat per infermeres i infermers que, per circumstàncies pròpies del lloc de treball, no disposen del material, entorn o competències suficients per fer una RCP avançada. El temari inclou aspectes com reconeixement i maneig inicial, saber identificar el nen greu, fer una aproximació ABCDE pediàtric, SVB de qualitat en pediatria, el maneig de la via aèria i oxigenació i l’accés vascular amb els líquids i fàrmacs més utilitzats. A més, es tractaran els monitoratges i algoritmes de Suport Vital Avançat (SVA) pediàtric i neonatal i, finalment, es faran pràctiques de MEGACODE Suport Vital Immediat (SVI), tant pediàtric com neonatal.

Comparteix

També t'interessarà