Inicia la restauració de la font històrica de Sant Francesc de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
10-07-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Inicia la restauració de la font històrica de Sant Francesc de Lleida
    Peu de foto: 
    Font de Sant Francesc ©Paeria de Lleida

La Paeria de Lleida, a través de la Fundació del Paisatge de Lleida, ha iniciat avui les tasques de restauració de la font històrica de Sant Francesc, situada a la plaça Ramon Berenguer IV. 

Aquesta actuació es du a terme mitjançant els fons del pressupost de la Fundació del Paisatge destinats a la restauració de béns patrimonials de la ciutat, sota la supervisió de la secció municipal de Patrimoni. El cost estimat de la restauració és de 5.094,10 € i està previst que les obres finalitzin el dia 19 de juliol.

La intervenció de restauració serà realitzada per un conservador especialitzat i inclourà l'estabilització del material de pedra, neteja i consolidació de l'element, tractament i eliminació de la catifa biogènica, eliminació de materials inadequats, neteja superficial en sec, eliminació de pintades, consolidació i reintegració del suport, reintegració cromàtica de la font, i protecció amb productes hidròfugs i antigrafits.

La font, datada de finals del segle XVIII i d'estil neoclàssic, va ser construïda per subministrar aigua a la plaça Sant Francesc. Posteriorment, va ser traslladada a diversos llocs fins a la seva ubicació actual. La font està esculpida en pedra tallada i compta amb un brollador amb el cap d’un tritó, a més d'altres elements ornamentals.

Comparteix

També t'interessarà