Investigadors i becaris de la UdL protesten per la precarietat laboral

SANTI COSTA DOMINGO
29-05-2019
  • Investigadors i becaris de la UdL protesten per la precarietat laboral
  • Investigadors i becaris de la UdL protesten per la precarietat laboral

Els titulats que estan fent una tesi doctoral i treballen com a investigadors a la Universitat de Lleida (UdL), els denominats doctorands, es van manifestar ahir per reclamar l’aplicació de l’Estatut del Personal Investigador Predoctoral en Formació (EPIF), que suposaria un augment de sou, que els seus contractes laborals s’ampliïn dels tres als quatre anys i un marc legal per a totes les persones que estan fent una tesi però que no compten amb un contracte. L’aplicació de l’EPIF permetria “augmentar uns 2.000 euros el nostre sou anual, que actualment és de 14.000 el primer any, 15.000 el segon i el tercer i 21.500 el quart any en cas que s’aprovi ampliar els contractes”, va assenyalar Lara Nogueras, portaveu del col·lectiu Doctorands en Lluita, que va apuntar que el 50% dels 202 doctorands que els afecta aquesta mesura es van afegir a la vaga. A aquesta reivindicació es van afegir els becaris de formació, que reclamen la convocatòria de les beques per al pròxim curs i que s’incrementin. Van avisar que “si abans del 30 de juny no es publiquen bloquejarem els òrgans de govern de la UdL”.

La jornada va arrancar a primera hora amb piquets informatius a l’Institut de Recerca Biomèdica. Va seguir amb una manifestació a la porta del Rectorat. El rector, Jaume Puy, s’hi va reunir per atendre les seues queixes i els va dir que el pròxim Consell de Govern aprovarà una pujada salarial per als doctorands.

Quant a l’ampliació dels contractes, Puy va advocar per esperar que la Generalitat s’hi pronunciï i va acordar tornar a reunir-se amb els becaris en un termini de dos setmanes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next