Ipcena denuncia l'actuació d'una macro granja amb més de 3 mil porcs a l'Urgell

REDACCIÓ
Publicat: 
03-12-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Ipcena denuncia l'actuació d'una macro granja amb més de 3 mil porcs a l'Urgell
  Peu de foto: 
  Ipcena
 • Ipcena denuncia l'actuació d'una macro granja amb més de 3 mil porcs a l'Urgell
  Peu de foto: 
  Ipcena
 • Ipcena denuncia l'actuació d'una macro granja amb més de 3 mil porcs a l'Urgell
  Peu de foto: 
  Ipcena

Diferents activistes de Greenpeace , Ipcena-EdC i agricultors i ramaders de la zona, hem participat aquest divendres en una acció de protesta contra les macro granges als Omells de Na Gaia a l’Urgell.

Greenpeace desenvolupa un treball intens per acabar amb la contaminació que produeixen les macrogranjes, denunciant aquest model i visivilitzant-ne les conseqüències, la necessitat de canviar el sistema agroalimentari que tenim actualment per un model molt més sostenible, demanant una reducció de la producció i del consum de carn i làctics, lluitant per aconseguir moratòries a la ramaderia industrial a nivell regional i estatal, engegant una Xarxa Ciutadana de vigilància de la Contaminació de l’aigua per nitrats. A Catalunya es van efectuar més de 32 mesuraments, totes indicaven presencia de nitrats a les aigües algunes d’elles superant el 100mg/l.

En el cas de la macro granja als Omells de Na Gaia a l'Urgell, des d'Ipcena aseguren que tenen "750 truges reproductores amb garrins a mes de 125 truges de reposició, referit als garrins el projecte detalla que seran 2.500 garrins, això fa que sumi un total de 3.375 porcs". 
A més, destaquen que "la parcel·la on està ubicat el complex de naus que forma l’explotació, s’ha de considerar que afecta a una zona inundable conformada per la vall del riu Rinet", per la cual cosa, el projecte de la macro granja "està pendent de judici". 

Per últim, des d'Ipcena expliquen que les principals emissions d’amoníac -un gas produït per les granges de porcí percussor de l’efecte del canvi climàtic- a la península es troben a Lleida i a Osca. 

Comparteix

També t'interessarà