JARC demana la dimissió del secretari d'Agenda Rural per la seva "inacció" en el pagament dels ajuts de la PAC

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
20-10-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • JARC demana la dimissió del secretari d'Agenda Rural per la seva "inacció" en el pagament dels ajuts de la PAC
    Peu de foto: 
    foto d'arxiu: Pixabay

L'organització també culpa Oriol Anson de la gestió "ineficaç" de la fauna salvatge i els danys provocats als cultius


L'organització professional agrària Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha demanat aquest divendres 20 d'octubre la dimissió del secretari d'Agenda Rural del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Oriol Anson, per la seva "inacció" i "l'endarreriment reiterat" en la tramitació del pagament de la bestreta dels ajuts directes de la Política Agrícola Comuna (PAC). A més, l'organització culpa Anson de la gestió "ineficaç" de la fauna salvatge, que ha provocat danys als cultius d'arreu del territori.

La petició de dimissió és un acord del Consell nacional de JARC pres en la reunió mantinguda el passat dimecres, 18 d'octubre, a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). Els màxims representants de l'organització agrària consideren que la "inacció" del secretari d'Agenda Rural del Departament d'Acció Climàtica, Oriol Anson, perjudica directament tot el sector agrícola i ramader català.

JARC ha lamentat que els diners corresponents als ajuts de la PAC, procedents dels fons de la Comissió Europea i transferits des del govern espanyol a les comunitats autonòmes, ja s'han començat a pagar en diferents punts de l'Estat mentre que "l'administració catalana no només està endarrerint el pagament, sinó molt pitjor, encara no ha sol·licitat al Ministeri que li transfereixi els diners corresponents i això és inadmissible", ha declarat Joan Carles Massot, president nacional de JARC.

En aquest sentit, l'organització agrària recorda que la Secretaria d'Agenda Rural de la Generalitat es va comprometre l'any 2021 a crear un grup de treball per resoldre l'endarreriment en els tràmits dels pagaments dels ajuts, però "no ha fet res al respecte". Segons JARC, això el que ha fet és "cronificar" el problema i augmentar l'endeutament dels productors, que preveien cobrar aquesta tardor els diners corresponents i ara veuen "perillar" la viabilitat dels seus negocis agrícoles.

Comparteix

També t'interessarà