Josep Vallverdú, entre els retrats del despatx noble de la Paeria

REDACCIÓ
Publicat: 
04-07-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Josep Vallverdú, entre els retrats del despatx noble de la Paeria
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Josep Vallverdú forma part des d’avui de la galeria de retrats dels lleidatans i lleidatanes que són presents al despatx noble del Palau de la Paeria. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit l’acte de col·locació del seu retrat, fet per Marcel Bergé, que acompanyarà el de 6 persones més: Emili Pujol, Antoni Bergós, Leandre Cristòfol, Aurèlia Pijoan, Víctor Siurana i Jaume Magre.

L’alcalde ha explicat que “estem a 5 dies vista que Josep Vallverdú celebri el seu aniversari i a un any del centenari del seu naixement i hores d’ara és l’autor lleidatà sènior més veterà, que continua actiu, escrivint cada dia i publicant llibres amb una freqüència imparable. Aquest és un cas que no sol ser habitual i l’excepcionalitat encara el fa més destacable i motiu de celebració doble: per la dilatada biografia del nostre autor, per tants anys transitant per la vida,  i per la utilitat d’aquesta vida, amb una  ingent feina feta, una tasca encara en procés en el terreny de les lletres, perquè Vallverdú, com un dia el va definir el malaguanyat Isidor Cònsul és un autor tot terreny, que ha tocat tots els “pals” literaris, amb obra publicada en tots els gèneres”.

Així mateix, Pueyo ha destacat que “és exemple impecable de servei al país, un referent per a nosaltres, un lleidatà, reconegut arreu, distingit amb els guardons més prestigiosos en molts dels àmbits de la literatura i que ha viscut en primera persona els esdeveniments històrics, polítics i socials de gairebé un segle. Un fill predilecte de la nostra ciutat, que Lleida va oficialitzar el 23 d’octubre del 2020 en un acte a la Seu Vella”.

“Per tot plegat, avui, a pocs dies que Vallverdú bufi les 99 espelmes del seu aniversari, ens sentim molt feliços de tenir-lo presencialment en aquest despatx noble de la Paeria, la casa de la ciutat, i de tenir-lo oficialment present a través del seu retrat entre els prohoms de Lleida per tal que, de manera simbòlica, estigui sempre present en aquest espai i ens il·lumini amb la seva mirada i amb el seu somriure franc”, ha posat de relleu el paer en cap.

Per la seva banda, Vallverdú ha agraït “aquest reconeixement tan bonic, un gran regal a pocs dies del meu aniversari, que em fa sentir especialment emocionat i content d’acompanyar persones tan il·lustres de Lleida”.

A l’acte també han assistit l’esposa de Josep Vallverdú, Antonieta Vilajoliu; el tinent d’alcalde i portaveu adjunt del grup municipal JxCAT, Paco Cerdà; el regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports i representant del grup municipal ERC-AM, Ignasi Amor, el portaveu del grup municipal PSC, Jaume Sellés, i la portaveu adjunta del grup municipal PP, M. Antònia Maller.

Comparteix

També t'interessarà