Joves influencers del territori sensibilitzen sobre l’ús del gel hidroalcohòlic

REDACCIÓ
Publicat: 
17-08-2020
Actualitzat: 17-08-2020 12:49
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  •  Una de les imatges de la campanya de sensibilització sobre la neteja de les mans i l'ús del gel hidroalcohòlic entre el col·lectiu jove
  • Joves influencers del territori sensibilitzen sobre l’ús del gel hidroalcohòlic

La neteja de mans i l'ús del gel hidroalcohòlic és el missatge que promou la campanya de sensibilització “per tu, per nosaltres” que porta a terme l’equip d’entorn de la zona 3 perquè els joves prenguin consciència que cal prendre mesures per la crisi sanitària arran de la Covid-19. Per arribar al públic objectiu la difusió es fa a través de les xarxes socials amb un grup de set joves influencers, de 18 a 23 anys i que compten a Instagram amb uns 15.000 seguidors. L’acció dona continuïtat a la difusió que ja es va fer sobre l’ús de la mascareta. Així, joves apoderats al territori i a la ciutat, com a líders de carrer, són exemple per a altres joves a l’hora de protegir-se i posicionar-se entre el col·lectiu en un moment social inèdit, que condiciona les rutines quoti#podianes.

Els cartells s’han començat a fer circular a xarxes, fent el seguiment per avaluar-ne la repercussió. L’estratègia, senzilla i que aborda una realitat complexa per a la població juvenil, passa per dignificar la responsabilitat social de la joventut vers ells mateixos/es i la ciutadania. El seu vincle amb l’educadora garanteix una resposta centrada en el modelatge atent i conscient dels seus actes. Participar en la campanya compromet a ser conscient de la neteja de les mans amb aigua i sabó i fer un ús responsable del gel hidroalcohòlic, com també de la mascareta.

El dissenyador gràfic Joan Ramon Balada ha col·laborat en la campanya, que se seguirà treballant per tal de donar-li més difusió en espais físics del territori, vinculats a la salut o l’educació, entre altres.

Dins l'àrea dels Serveis Socials de la Paeria, l’equip municipal d’entorn de la zona 3 -integrada pels barris de Balàfia, el Secà de Sant Pere, Pardinyes, Ronda-Magdalena, Llívia, Sucs i Horta-Nord-Est- treballa el projecte educatiu més ampli, el “+Salut”. Promou la salut integral dels i les infants, adolescents i joves, i les seves respectives famílies d’una manera transversal, per fomentar hàbits saludables pel que fa a l’activitat física o l’alimentació. Els Plans educatius d’entorn són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives de la societat, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels col·lectius d’infants i joves.  

Comparteix

També t'interessarà