La biblioteca de l’escola Príncep de Viana s’obre com a espai familiar i comunitari

REDACCIÓ
Publicat: 
18-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La biblioteca de l’escola Príncep de Viana s’obre com a espai familiar i comunitari
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Lleida
  • La biblioteca de l’escola Príncep de Viana s’obre com a espai familiar i comunitari
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Lleida

La biblioteca de l’escola Príncep de Viana s’obre al barri perquè les famílies i els veïns i veïnes de la zona puguin fer-ne ús. La iniciativa Bibliobarri s’ha posat en marxa com a projecte pilot i l’espai restarà obert dues tardes a la setmana, els dimarts i els dijous, de 18 a 20 h., durant aquest trimestre. Així, des d'aquest dilluns, la biblioteca del centre resta oberta dues tardes a la setmana com a espai familiar i d’ús per a la comunitat, a proposta de la mateixa direcció de l’escola, per donar resposta a la necessitat de la zona de disposar d’espais d’aquest caire. A part de la dinàmica de l’espai de biblioteca, es planificaran activitats i xerrades quinzenalment amb el Cap de Rambla Ferran, el Consorci de Normalització Lingüística i de l’àrea de promoció de la Salut. També hi haurà contacontes, amb l’alumnat de la Universitat de Lleida (UdL), quinzenalment els dijous.

Torrefarrera inaugura la nova biblioteca municipal
Peu de foto: 
Departament de Cultura

El projecte es va inaugurar aquestt dilluns amb la tinent d’alcalde Sandra Castro; el director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Claudi Vidal, i el director de l’Escola Príncep de Viana, Jordi Vidal. S’ha comptat amb la presència del professor de la UdL Moisés Selfa, de l’Àrea de Didàctica de la Llengua i la Literatura. En aquest acte de presentació, s’ha fet com a primera activitat un contacontes.

La iniciativa és fruit del treball comunitari que està conformat per veïnat i entitats del barri, així com departaments municipals que tenen com a objectiu comú teixir xarxa i dur a terme iniciatives comunitàries en aquest entorn. El projecte compta amb una xarxa de voluntaris importants que vol visibilitzar: l’escola Príncep de Viana; famílies de la mateixa escola; l’Associació de veïns i comerciants Noguerola Estació Segre; el Pla d’Entorn, l’Àrea de Promoció de la Salut i la regidoria de Participació de l’Ajuntament de Lleida; Cap de Rambla Ferran; Consorci Normalització Lingüística; Xarxa solidària de Lleida; la Coordinadora de Gent Gran i Voluntariat Sènior  de Lleida; l'Associació Nostalgia, la FEPTS de la UdL (Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social) i membres del grup dinamitzador de la zona02 – Noguerola, Estació, Av. del Segre i entorns.

El logo del Bibliobarri ha estat creat pels mateixos alumnes de l’escola.

Comparteix

També t'interessarà