La Biblioteca Pública de Lleida commemora el centenari del naixement de Joan Fuster

REDACCIÓ
Publicat: 
09-01-2023
Actualitzat: 09-01-2023 13:11
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Biblioteca Pública de Lleida commemora el centenari del naixement de Joan Fuster
    Peu de foto: 
    Biblioteca pública de Lleida

L’any 2022 es complien 100 anys del naixement de Joan Fuster, assagista, dietarista, historiador, crític literari, activista cultural i poeta.

Per tal de commemorar i donar a conèixer l’obra d’aquest versàtil escriptor, la Biblioteca Pública de Lleida ha programat les següents activitats durant el mes de gener de 2023:

  • Del 9 de gener al 3 de febrer: “Joan Fuster, una vida il·lustrada”. Exposició de petit format que repassa la vida i l’obra de Joan Fuster en el centenari del seu naixement, acompanyada d’una selecció de documents per endur-se en préstec. Comissari de l’exposició: Salvador Ortells, director de l’Espai Fuster de Sueca i comissari adjunt de l’Any Fuster al País Valencià. Aquesta exposició és una adaptació promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes a partir de l’exposició de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Lloc: Claustre de l’àrea infantil i juvenil.
  • Dijous 12 de gener, 18 h.: “Els homes han parlat en versos sempre”. Recital a càrrec de Josep Pedrals. Un repàs a la poètica de Joan Fuster, plena d’amor i d’idees, irònica i contundent, sensible i justa. Lloc: Sala d’actes.
  • Dimecres 25 de gener, 18 h.: “Joan Fuster, un escèptic en un país de fervorosos”. Xerrada a càrrec d’Enric Sòria, centrada en la seua concepció de la literatura, la poesia i l’assaig, el pensament i el país, i en la seua actitud indagadora i crítica, en el context que li va tocar de viure, amb una reivindicació del valor d’una escriptura àgil, incisiva i independent com a model fructífer també en els temps actuals. Amb interpretació a la llengua de signes catalana a càrrec de Deixa’ns signar. Lloc: Sala d’actes.
Comparteix

També t'interessarà