La Cambra de Lleida exigeix aturar les noves restriccions a la restauració i el comerç

REDACCIÓ
15-10-2020
  • La Cambra de Lleida exigeix aturar les noves restriccions a la restauració i el comerç

La Cambra de Comerç de Lleida exigeix una aturada de les noves restriccions previstes per l’hostaleria i el comerç. El sector de la restauració de la demarcació "està patint durament les conseqüències d’unes decisions que focalitzen en els bars i restaurants com els instruments de propagació de la COVID-19", apunten en un comunicat. L'ens considera "totalment injust centrar el problema en aquest sector", tot denunciant que amb aquestes mesures, "sembla que el Govern vulgui estigmatitzar un sector que es caracteritza per l’excel·lència i rigor en prevenció de la salut dels seus clients i treballadors".

La mesura afecta a 2.819 establiments de la província de Lleida i a més d'11.000 llocs de treball

Des de la Cambra consideren que a l'hora de prendre decisions d’aquesta mena "cal veure la magnitud de la tragèdia i de l’impacte econòmic i social que comportarà el tancament del sector", així com "la enorme afectació que la mesura suposarà a tots els proveïdors del sector".

En aquest sentit, recorden que "moltes empreses tenen com a client únic o principal el sector de la restauració". 

Per aquesta raó, des de la Cambra exigeixen a les Administracions que facilitin "les mesures econòmiques que calguin" perquè els ERTO del sector no es transformin en atur, "amb perjudicis econòmics i socials pel nostre territori". "És imprescindible que és congeli el pagament de tributs del sector mentre no puguin obrir els establiments i que es busquin solucions al pagament dels lloguers i de les despeses corrents dels negocis", afegeixen. Si aquestes mesures no s’apliquen amb urgència, alerten que a finals d’any, "ens trobarem amb un territori desert des de la perspectiva empresarial, que trigarà anys i panys a tornar ser el que era". 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?