⏯️ La campanya de vacunació de la covid-19 es reprèn al Pirineu

ACN
30-12-2020
  • ⏯️ La campanya de vacunació de la covid-19 es reprèn al Pirineu
  • ⏯️ La campanya de vacunació de la covid-19 es reprèn al Pirineu
  • ⏯️ La campanya de vacunació de la covid-19 es reprèn al Pirineu
  • ⏯️ La campanya de vacunació de la covid-19 es reprèn al Pirineu
  • ⏯️ La campanya de vacunació de la covid-19 es reprèn al Pirineu

La campanya de vacunació de la covid-19 s'ha reprès aquest dimecres amb la preparació de 95 dosis per administrar a usuaris i treballadors de les dos residències de gent gran del Pallars Sobirà. De fet, entre diumenge passat i aquest dimarts han arribat 335 vaccins a l'Alt Pirineu i Aran, les quals es conserven en una nevera i es transporten des d'un únic punt a tots els equipaments de la tercera edat de la regió sanitària. En el cas de la Residència Serafí Casanovas de Sort, se l'han posat 24 dels 27 usuaris que hi ha actualment al centre i 18 dels seus 32 empleats. Així, entre els treballadors s'ha optat per administrar-la en diferents fases per tal de tenir una part de la plantilla operativa en cas que es produïssin efectes secundaris

El metge de la Residència Serafí Casanovas i director mèdic del Pallars Sobirà, Miquel Brecha, ha assegurat que el vaccí és "eficaç" i ha afegit que desitja que es pugui haver administrat aviat al 70% de la població, tant a Catalunya com al món, per la "seguretat" i "tranquil·litat" que comportarà aquest fet. "Hem estat plorant, suplicant i pregant per a què tinguéssim la vacuna, el què no podem fer ara quan ens la donen és dir que no la volem, seria un contrasentit", ha afirmat.


ℹ️ Tot el que vols saber sobre la vacuna de la covid-19


Brecha ha detallat que la campanya s'inicia a les residències denominades blanques i verdes perquè un dels objectius és que els seus possibles efectes secundaris no interfereixin amb els de la pròpia malaltia i també per ajudar a què les persones de risc tingui defenses per fer-hi front. Així, ha ressaltat la importància que té que aquestes també s'administrin als treballadors d'aquests equipaments, ja que ells poden ser la porta d'entrada del virus als centres.

Per la seva banda, la coordinadora de la Unitat Mòbil de Vacunes de l'Alt Pirineu i Aran, Conxita Nogués, ha dit que les vacunes que han arribat aquest dimarts a la regió sanitària van a parar aquest dimecres tant a la residència de Sort com a la d'Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà) i que aquest dijous també s'administraran als dos centres de la tercera edat que hi ha a la Seu d'Urgell. Mentre, dilluns es va fer el mateix amb el del Pont de Suert, després d'iniciar diumenge la campanya a la Pobla de Segur (Pallars Jussà).

Nogués ha explicat que la distribució fins al lloc de vacunació es fa en equips formats per dos infermeres i un treballador administratiu. Així, ha afirmat aborden la campanya amb "il·lusió" i amb l'esperança de poder arribar "al màxim de gent el més aviat possible i poder acabar amb la pandèmia". En aquest sentit, ha dit que tot està funcionant sense incidents i que el personal està "molt satisfet de la feina ben feta". Cal tenir en compte que els vaccins no arribaran de moment a la residència de Puigcerdà, ja que aquesta és vermella.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta