La CHE invertirà 3 MEUR en millorar la biodiversitat i el patrimoni hidràulic dels Canals d’Urgell

REDACCIÓ
Publicat: 
28-02-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  •  La CHE invertirà 3 MEUR en millorar la biodiversitat i el patrimoni hidràulic dels Canals d’Urgell
    Peu de foto: 
    Foto CGRCU

La Comunitat General de Regants del Canal d’Urgell (CGRCU) ha rebut avui la visita de la presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), María Dolores Pascual que ha anunciat la inversió de 3 milions d’euros en el marc de la “Estrategia per la millora de la diversitat en l’àrea regable de los Canals d’Urgell” elaborada pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demogràfico i redactada per la Universitat de Lleida.

L’estratègia, contemplada en el Pla Hidrològic de l’Ebre 2022-27, dins de la mesura “Actuaciones en conservación de la biodiversidad de los canales de Urgell”, comptarà amb una inversió de 3 milions d’euros del pressupost de la CHE per millorar les aigües dels canals, restaurar ecosistemes i posar en valor la zona regable i el patrimoni hidràulic.

Pascual, que ha estat acompanyada durant la seva estada pel president de la CGRCU, Amadeu Ros, ha visitat les noves instal·lacions museogràfiques de l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell (ECCU) en un recorregut guiat per Maribel Pedrol, directora de la Fundació Canals d’Urgell. A més, també ha estat a la ‘Casella del Canal’, ubicada al Palau d’Anglesola i futura seu de l’entitat Canal Viu.

A la seva visita, Pascual també ha estat acompanyada pel subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, José Crespín, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el president de Canal Viu, Josep Maria Falip.

Comparteix

També t'interessarà