La Cooperativa de Miralcamp guanya el Premi Internacional Millor Poma Golden 2020

REDACCIÓ
14-12-2020
  • La Cooperativa de Miralcamp guanya el Premi Internacional Millor Poma Golden 2020

El vicepresident Jordi Latorre, acompanyat del també vicepresident Ferran Accensi i del diputat Ramon Cónsola, ha presidit aquest dilluns l’acte de lliurament del Premi Internacional Millor Poma Golden 2020, organitzat per Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), que ha tingut lloc a la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida i que ha recaigut en la Cooperativa de Miralcamp.

La presentació ha comptat també amb la participació del cap sectorial de la fruita dolça de JARC, Sergi Balué; el president de JARC Lleida, Joan Carles Massot; la gestora adjunta de l’Àrea de Producció Vegetal i gestora d’Innovació de l’IRTA, Rosa Altisent, i els representants de l’empresa guanyadora, la Cooperativa de Miralcamp, Gerard Balp, i el comercial, Àlex Herrera.

El premi s’organitza des de l’any 2017 amb la finalitat de reconèixer i estimular la labor realitzada pels productors i centrals hortofructícoles per proporcionar al consumidor fruita d’alta qualitat sensorial.

Segons ha explicat Rosa Altisent, per triar la poma guanyadora s’han utilitzat diferents paràmetres que defineixen una bona poma Golden, quant a dolçor, acidesa, fermesa o suculència, tenint en compte que es busca que aquesta varietat es pugui comercialitzar a un preu remuneratiu per al productor, certificant la qualitat als consumidors.

En aquest sentit, Jordi Latorre ha destacat que aquests premis ajuden a “treballar per trobar l’excel·lència” en un producte que des de fa més de 50 anys “ha portat una gran riquesa a les terres de Lleida”. Per això, ha felicitat JARC per la iniciativa “perquè accions com aquesta ens ajuden a ser més competitius i a oferir productes de primera qualitat”.

Gerard Balp, de la Cooperativa de Miralcamp, s’ha mostrat satisfet pel premi i ha demanat que se segueixi potenciant la producció i el consum de la fruita que es produeix a les terres de Lleida.

Per la seva banda, Sergi Balué ha explicat que enguany ha estat el de major participació, amb presència de poma de Girona, l’Aragó i Polònia, i ha insistit en el fet de donar valor al producte “que és de gran qualitat”, recordant que aquest és un sector que dona molts llocs de treball.

Com a guanyadora, la Cooperativa de Miralcamp, rebrà un estudi organolèptic de la poma premiada, així com un estudi de màrqueting i comunicació per al posicionament del producte al mercat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta