La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida preparen un acte per reivindicar els Drets Humans

REDACCIÓ
Publicat: 
07-12-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida preparen un acte per reivindicar els Drets Humans
    Peu de foto: 
    Coordinadora d'ONGD de Lleida

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans (10D), la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida tancarà l’any 2022 amb un acte per reivindicar propostes socials i transformadores per fer front a les múltiples crisis que vivim. L'esdeveniment, que tindrà lloc el dimecres 14 de setembre a les 18h a l’Espai Orfeó, s’emmarca dins de la campanya ‘La vida al centre’ i serà protagonitzat per més d’una vintena d’entitats de l’àmbit de la cooperació, pau i drets humans de la demarcació de Lleida.

La federació d’entitats solidàries de les terres de Lleida alerta que “la crisi social, sanitària, econòmica i ambiental que travessem està provocant un augment exponencial de les desigualtats entre i dins dels països d’arreu del món”. Per aquest motiu, l’acte té com a objectiu principal defensar davant les administracions públiques la necessitat de treballar decididament per fer efectius els drets humans. La Coordinadora reclama “polítiques públiques que posin la vida de les persones al centre, per davant dels beneficis empresarials de les grans corporacions”.

Al mateix temps, l'acte també vol ser un espai de reconeixement a la tasca tenaç, desinteressada i solidària del teixit associatiu lleidatà en un context d’infrafinançament dels pressupostos públics destinats al sector de la cooperació, pau i drets humans.

L'acte, que serà conduït per la periodista i comunicadora Cris Mongay, comptarà amb l’actuació musical del lleidatà Santi Solsona i un monòleg a càrrec d’Anna Jordan. Al mateix temps, s’ha convidat una representació de l’Agència Catalana de Cooperació Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Lleida, de la Paeria i la unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida. 

Comparteix

També t'interessarà