La Descomunal crea un cicle de podcasts per difondre el projecte i les seves activitats

REDACCIÓ
Publicat: 
05-02-2023
Actualitzat: 05-02-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • La Descomunal crea un cicle de podcasts per difondre el projecte i les seves activitats
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida

La Descomunal ha creat un cicle de podcasts per fer difusió del projecte de Comunalitat Urbana i donar a conèixer a la ciutadania en què consisteix, quins són els seus objectius i amb qui el duu a terme. La Descomunal és la Comunalitat de Lleida que neix amb el propòsit de crear xarxes i espais d’ajuda mútua, oportunitats laborals i de desenvolupament econòmic en l’àmbit cultural, esportiu i d’inserció laboral de joves.

La Comunalitat inclou els barris de La Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles, que conformen la Zona 09, a més dels barris veïns: Instituts, Sant Ignasi, Escorxador, Pius XII, Universitat, Joc de la Bola i Horta de Lleida. El seu desenvolupament és possible gràcies a la col·laboració del moviment veïnal, del teixit associatiu i cooperatiu, del petit comerç i d’altres xarxes de suport mutu entre les quals hi ha la Paeria, les entitats del tercer sector, les organitzacions i els moviments socials. Així, treballa per una programació d’activitats, jornades i tallers socials, esportius i culturals per trencar amb l’aïllament funcional  de la zona, connectar la ciutat i trencar amb l’estigmatizació.

El “Podcast de La Descomunal” pretén explicar, en cada píndola, algun aspecte del projecte i el treball que es desenvolupa. Són una sèrie d’arxius multimèdia digitals que les persones usuàries poden descarregar o escoltar en línia. La proposta ja ha tirat endavant amb algunes gravacions, on la Descomunal presenta les seves xarxes de treball juntament amb l’equip tècnic i les entitats activadores del projecte. Es tracta de les xarxes: Remou, que està vinculada a l’UE Gardeny; la xarxa Enter, amb la Fundació Champagnat i l’Enre9, amb la companyia de comediants la Baldufa, totes elles amb el suport de l’ajuntament.

Fins al moment, s’han publicat set arxius sonors que comparteixen les experiències referents de cada xarxa de treball, del bracet de les entitats i els seus protagonistes, que, alhora, poden servir com a model desenvolupant bones pràctiques.

 1. La creació de la Descomunal, amb el secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball, Enric Vinaixa; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i la regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert.
 2. Les tres xarxes de treball del projecte. Amb l’acompanyament de Ponent Coopera.
 3. Xarxa Enter i Xarxa Remou. Amb l’acompanyament de Josep Llurba, coordinador de gent gran i voluntariat Sènior, i Javier Rodríguez – INEFC.
 4. Xarxa Remou. Amb l’acompanyament de La Cristaleria.
 5. Xarxa Enre9. Amb l’acompanyament de Paco Salazar, de l’Associació Futur, i Zakarias Soroui, de l‘Associació Nostàlgia.
 6. Xarxa Enter. Amb l’acompanyament de Troballes i La Maleta Creativa.
 7. Xarxa Enre9. Amb l’acompanyament de Viladona i Ramon Molins, de l’Associació Hangar.
Comparteix

També t'interessarà