La Fiscalia demana finalment l'absolució d'activistes de la PAH de Lleida per l’okupació d’un banc

REDACCIÓ
13-03-2018
  • La Fiscalia demana finalment l'absolució d'activistes de la PAH de Lleida per l’okupació d’un banc

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) estava citada avui al jutjat d’instrucció núm. 2 de Lleida per la denúncia interposada pel responsable d’una oficina del Banc Popular per l'okupació que activistes de la plataforma van fer al juliol durant unes hores. Segons van informar ahir membres de la plataforma, l'entitat bancària els va comunicar que retira les acusacions i que no acudeix a la vista, però qui sí procedeix la causa per l'acusació de la Fiscalia. Però finalment, a la sala, l'acusació pública ha retirat els càrrecs i n'ha demanat l'absolució.

En una roda de premsa celebrada ahir, la gent activista de la PAH de Lleida va explicar els fets que s'havien de jutjar avui. Van entrar a l’entitat bancària per denunciar el cas d’una família amb tres fills que havien desnonat i per a la qual van aconseguir finalment una condonació gairebé total del deute. El banc els va denunciar per estripar papers publicitaris de l’oficina, embrutar-la, enganxar-hi cartells i fer soroll per entorpir-los la seua activitat.

La PAH considera que els bancs volen atemorir les persones activistes que participen de les seves mobilitzacions a les oficines bancàries per tal que deixin de fer okupacions i protestes, però insisteixen que no deixaran les mobilitzacions: "Anirem a judici cada vegada que sigui necessari i pagarem les conseqüències que els jutges i jutgesses creguin justes, perquè nosaltres creiem en la justícia social i en l'habitatge digne per tothom, per això no claudicarem per moltes denúncies i multes que pretenguin callar-nos".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta