La Fundació Aspros i les Borges Blanques col·laboren per fer més accessible cognitivament el municipi

REDACCIÓ
Publicat: 
31-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fundació Aspros i les Borges Blanques col·laboren per fer més accessible cognitivament el municipi
    Peu de foto: 
    Fundació ASPROS
  • La Fundació Aspros i les Borges Blanques col·laboren per fer més accessible cognitivament el municipi
    Peu de foto: 
    Fundació ASPROS

La Fundació Aspros, entitat sense afany de lucre que des de l’any 1962 treballa per aconseguir la inclusió i la igualtat d’oportunitats de totes les persones, ha signat recentment un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Les Borges Blanques amb la voluntat de convertir la localitat en un espai més accessible en l’àmbit cognitiu. 

Mitjançant aquest acord, el grup ‘Validem’ de la Fundació Aspros avaluarà els espais públics de la capital de les Garrigues per analitzar la seva accessibilitat. Posteriorment, es farà una proposta d’adaptació i la validació d’aquests, per tal de corroborar que es converteixen en llocs accessibles cognitivament per a totes les persones. 

D’entre aquestes iniciatives, ja s’ha posat en marxa la primera avaluació de l’entorn en un dels edificis més importants del municipi: l’ajuntament. També, aprofitant la recent celebració de la 60a Edició de la Fira de l’Oli, s’ha fet la valoració de l’espai on se celebra aquesta trobada, així com del programa informatiu.

El consistori del municipi i el seu equip de professionals es comprometen a cursar formacions específiques de sensibilització, dutes a terme per part de la mateixa Fundació Aspros. D’aquesta forma, s’assegura que l’atenció ciutadana sigui la més adequada i amb els suports necessaris per potenciar-ne l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, a banda de totes aquelles que puguin requerir unes necessitats similars.

Un equip de treball amb un propòsit clar

El grup ‘Validem’ forma part del servei d’Accessibilitat Cognitiva i Comunicació Augmentativa i Alternativa ‘Fem-ho fàcil’, que l’entitat ha creat recentment, i que dona compliment a l’article 9 de la Convenció Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. En aquest, es declara que s’ha de garantir l’accés de totes les persones a la cultura, béns, espais i materials i que han de ser fàcils d’entendre per a tothom. 

Comparteix

També t'interessarà