La Fundació Aspros posa en marxa un servei de recollida i destrucció d'EPI

ACN
26-05-2020
  • La Fundació Aspros posa en marxa un servei de recollida i destrucció d'EPI
  • La Fundació Aspros posa en marxa un servei de recollida i destrucció d'EPI

La Fundació Aspros, entitat lleidatana degana d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, ha engegat una iniciativa pionera a Catalunya basada en la recollida i destrucció d'Equips de Protecció Individual (EPI), com ara guants, mascaretes, bates, peücs i gorres. El projecte forma part d'una nova línia de negoci de Tecnosolucions, l'àrea de gestió, custòdia i destrucció de documents d'Aspros. L'entitat va començar el servei dijous passat a empreses i establiments comercials de Lleida, Tarragona i de tot Catalunya. Per posar en marxa l'acció, els treballadors de Tecnosolucions ja han començat a dipositar caixes de cartró a les instal·lacions dels seus clients per efectuar la recollida dels residus.
El servei, que servirà per recollir els EPI dels residus comercials, s'inicia en el moment que l'usuari deixa el material en una capsa de cartó amb un forat, proporcionada per Aspros. De manera periòdica, treballadors de la Fundació efectuaran la recollida per portar-lo a l'abocador, on es realitzarà el tractament de traçabilitat de gestió de residus, tal com estableix la normativa estatal. Des d'Aspros recorden la importància de fer un bon reciclatge de tots el EPI referents a la covid-19 per assegurar la salut pública.

Noves oportunitats laborals

El director executiu d'Aspros, Enric Herrera, explica que la iniciativa permet a l'entitat "seguir generant oportunitats laborals a les persones amb discapacitat després d'un canvi de conjuntura derivat de la crisi del coronavirus". En aquest sentit, Aspros ha aconseguit "reinventar-se" i "convertir en oportunitat una situació de crisi per al Tercer Sector", aprofitant un servei que ja oferia i adaptant-se als canvis que suposa la covid-19. La recollida de residus dels EPI afavorirà una millora de la seguretat a les empreses i establiments comercials, alhora que contribueix a reduir l'impacte del material de rebuig al medi ambient, assenyalen des de la Fundació.

Tecnosolucions

Tecnosolucions va néixer l'any 2008 com a Centre Especial de Treball de la Fundació Aspros i desenvolupa els seus treballs, tant per a empreses, com a particulars. El director executiu d'Aspros, Enric Herrera, recorda que l'entitat és "pionera" en aquest servei, ja que "és l'únic Centre Especial de Treball a Lleida i a l'Estat que custodia documents". L'any 2018, Tecnosolucions va ser escollit per un projecte europeu sobre cohesió econòmica i social com a exemple de reinvenció i alternativa en temps de crisi.

Quatre quilòmetres lineals de documents

Des del seu centre de Sudanell, la Fundació Aspros custodia 13 milions de documents de 80 empreses, hospitals, clíniques, despatxos professionals o administracions públiques, etc. Aquests suposen quatre quilòmetres lineals de documents oficials, guardats amb estrictes mesures de seguretat i respectant la Llei Orgànica de Protecció de Dades.

Fundació Aspros

La Fundació Aspros atén a persones amb discapacitat intel·lectual. Actualment, són més de 500 les famílies ateses en àrees d'acolliment residencial, servei de teràpia ocupacional, servei ocupacional d'inserció i formació professional. Els serveis de la fundació aporten una millora de qualitat de vida, tant a les persones ateses, com a les seves famílies.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?