La Fundació Òpera de Catalunya tanca a Lleida la gira de l’òpera “Romeu i Julieta” de Gounod

REDACCIÓ
Publicat: 
08-11-2023
Actualitzat: 08-11-2023 10:46
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fundació Òpera de Catalunya tanca a Lleida la gira de l’òpera “Romeu i Julieta” de Gounod
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

El Teatre de La Llotja acull el pròxim divendres, a les 20 h, aquesta obra cabdal de l’òpera romàntica francesa


La Fundació Òpera de Catalunya (FOC) tanca a Lleida la gira de l’òpera “Romeu i Julieta”, de Charles Gounod. Aquesta és una de les obres cabdals de l’òpera romàntica francesa i és considerada arreu del món com una de les millors reproduccions musicals del relat shakespearià. L’òpera es podrà veure aquest divendres, dia 10, a les 20 h, al Teatre de la Llotja.

“Romeu i Julieta” és una història que s’ha convertit en atemporal, un autèntic cant a la vida i a l’amor per davant de qualsevol entrebanc, tal com clama Julieta en la famosa ària “Je veux vivre” del primer acte. El text és de Jules Barbier i Michel Carré, basat en la tragèdia del mateix nom de William Shakespeare.

És una òpera en cinc actes, amb una durada de 3 h i 15 min. i subtitulada en català. El preu de les entrades és 36 euros la general i 32 euros per a amic/ga de LaTemporadaLleida.

L’altra òpera programada aquesta temporada al Teatre de la Llotja és “Manon Lescaut”, el 17 de març de 2024.

Romeu i Julieta, cim de l’òpera francesa

La producció compta amb la direcció d’escena de Pau Monterde i Miquel Gorriz com a director assistent i reunirà un equip artístic de primer nivell: el tenor barceloní Albert Casals interpretarà el rol de Roméo i les sopranos Marga Cloquell i Yulia Merkudinova es repartiran el paper de Juliette.

Les veus solistes són: del baix-baríton de Cadis Gonzalo Ruiz, que interpretarà el paper de Frère Laurent; el baríton català Enric Martínez-Castignani en el rol de Le Comte Capulet; les sopranos Rocío Faus, granadina, i Rosa Maria Abella, catalana, que es repartiran el paper de Stéphano, la mezzosoprano de Girona Gemma Coma-Alabert, que serà Gertrude i el baríton terrassenc Pau Camero com a Mercutio.

Completen el repartiment el tenor Marc Sala (Tybalt), el baríton Cristòfol Romaguera (Le Comte Pâris), el tenor Roberto Redondo (Benvolio), els baixos-barítons Lluís Vergés (Grégorio) i Jeroboám Tejera (Le Duc de Vérone).

Daniel Gil de Tejada, director musical de la FOC i del cor, assumeix la direcció musical. La producció anirà acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell, i la direcció artística és de Mirna Lacambra.

Comparteix

També t'interessarà