La Fundació Oró i la Paeria ultimen els detalls per ubicar el llegat del científic

P. RODELLAR
07-11-2019
  • La Fundació Oró i la Paeria ultimen els detalls per ubicar el llegat del científic

La Fundació Oró i l’ajuntament de Lleida ultimen els detalls per ubicar el llegat del científic lleidatà que des de l’any 1999 està emmagatzemat al Parc Científic de Gardeny. “La Paeria ens ha traslladat una proposta que estudiarem amb deteniment, però el cert és que n’estem bastant satisfets.” D’aquesta manera es va expressar ahir el president de la Fundació Oró, Francesc Oró, després de reunir-se amb l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el regidor de Cultura, Jaume Rutllant.

“Veiem una molt bona predisposició per part de l’ajuntament, hi ha sintonia, i creiem que al final podrem arribar a una solució”, va afegir.

Per la seua banda, des de la Paeria van confirmar que estudien “amb deteniment” el cas i que procuraran que el llegat de Joan Oró s’ubiqui al millor lloc possible.

El mes de juliol passat es van complir cinquanta anys de l’enlairament de la missió Apollo 11 de la NASA amb destinació a la Lluna. L’objectiu es va aconseguir quatre dies més tard. Un dels pares d’aquest èxit va ser el científic lleidatà Joan Oró, que a partir del 1963 va treballar per a l’agència espacial nord-americana analitzant roques i meteorits. El seu llegat està format per més de 280 caixes documentades i vint arxius metàl·lics.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next